WARM WINTERFEEST IN BORGERHOUT PAKT UIT MET RISKJA’S EN INPAKBAR VOOR DUURZAME KERSTCADEAUS

Na een succesvolle eerste editie, komt de Borgerhoutse middenstand en district Borgerhout met een tweede editie van ‘Boho’s Warm Winterfeest’ op 10 en 11 december op 5 verschillende locaties. In BorgerHub op de Turnhoutsebaan, in de Pekfabrik op Kattenberg, De Centers aan de Engelselei, ’t Werkhuys in de Zegelstraat en Plein Magazijn op het Luitenant Naeyaertplein. Twee dagen vol gratis workshops, optredens, kunst, geschenkenmarktjes, kinderanimatie, eten en drinken.

Bron: pers.borgerhout.be

Neem de riksja tussen de 5 locaties

Voor dit eigenzinnig winterweekend slaan een heleboel Borgerhoutse partners de handen in elkaar. Ze puzzelden een creatief programma in elkaar, samen met de winkeliersvereniging BOHO2140. Op die manier vinden bezoekers de origineelste kerstinkopen op de meest verrassende locaties in Borgerhout. Zo kan men de drukte in grote winkelketens vermijden. Tussen de locaties door kan je je laten vervoeren, tegen vrije bijdrage, door een kleurrijke riksja. Dat is een typisch Aziatische fietskar.

Inpakbar en marktjes

Op het programma staat een flinke waslijst aan activiteiten. Zo kunnen muziekliefhebbers vinylplaten uitzoeken in ‘t Werkhuys. De Pekfabrik laat je kennis maken met ambachtelijke producten en kunst. In Plein Magazijn kan je zelf kaarsen komen gieten voor de feestdagen. In BorgerHub kan je je toekomst laten voorspellen gebaseerd op een Iraanse traditie én kan je de Borgerhoutse Reuskens bezoeken in hun winterslaap. Op zondag zijn alle Centers op de Engelselei open voor een echte kerstmarkt met paardenmolen en eet- en drankkraampjes van onder andere de lokale Borgerhoutse brouwerij Cabardouche bieren. Voor de allerkleinsten zijn er doorheen het weekend circusworkshops, animatiefilm en kindergrime.

Tenslotte zetten de organisatoren zich in voor een duurzame samenleving. Zo zullen er op alle locaties herbruikbare tassen te koop zijn met daarop de slogan ‘o% plastiek / 100% Borgerhout’. Als kers op de taart kan je al je unieke en lokale geschenkjes laten inpakken met gerecycleerd materiaal op de inpakbar aan het Vinçotteplein.

Het volledige programma is terug te vinden op: www.borgerhout.be

Bron: pers.borgerhout.be

Bron: pers.borgerhout.be

Publicatiedatum: 30/11/2022