ZELDZAME YEEZY’S GESCHAT OP EEN MILJOEN DOLLAR BIJ EEN VEILING

Een veilingbedrijf in New York verkoopt Kanye’s Nike Air Yeezy 1s die hij droeg tijdens de Grammy’s van 2008. De Nike schoen is de voorganger van de huidige Yeezy’s die de rapper bij Adidas uitbrengt. Kanye West won die avond vier Grammy’s waaronder de awards voor “Best Rap Album” en “Best Rap Song”.

De schoenen werden gedragen tijdens het optreden dat de rapper die avond gaf en vormden het begin van Kanye West zijn toekomstige franchise. Het model van de sneaker gaf een kijkje hoe de collab tussen de rapper en de sneakergigant eruit zou zien.

Het veilingbedrijf verklaarde dat de sneaker veel waard is. De schoen zal geveild worden voor een torenhoge prijs van één miljoen dollar. De schoen is beschikbaar voor aankoop via onderhandse verkoop. Het bedrijf stelt dat geïnteresseerden een bod kunnen doen.

De schoen heeft veel culturele waarde. Het markeert het moment dat Kanye genomineerd was voor vier grote awards en de helft mee naar huis sleepte. De schoen was destijds een prototype gemaakt door Nike voor Kanye West die de schoenen droeg tijdens zijn uitvoering van “Stronger”.