RIP TAKEOFF, DE RAPPER DIE DOOR MENIG GELIEFD WAS!

De Amerikaanse rapper Takeoff, best gekend voor zijn werk als lid van de Hip Hop trio 'Migos', is dinsdagochtend 1 November 2022 op 28 jarige leeftijd overleden door een schietpartij buiten de bowlingbaan, 810 Billiards & Bowlingbaan, in Houston, Texas.

Kirshnike Khari Ball geboren in Houston,opgevoed door zijn moeder en oom Quavo en hun neef Offset in Lawrenceville, Georgia. Samen met Quavo en Offset vormden ze de hip hop trio 'Migos', waar Takeoff de jongste lid van was.

offset-quavo-takeoff

Offset, Quavo and Takeoff at the Heavenly Bodies: Fashion & The Catholic Imagination Costume Institute Gala

De Hip Hop groep "Migos" bestond uit Takeoff, zijn oom Quavo en neef Offset. Ze traden op in 2008 als "Polo Club" alvorens de naam "Migos" te claimen.

Migos verworf aanvankelijk meer bekendheid bij de release van hun eerste single "Versace" in 2013. De track werd geremixed door Drake, waardoor ze op de 99ste plaats van de Billboard Hot100 en op de 31ste plaats van Hot R&B/HipHop song belandden. De groep bracht een nieuwe wave met zich mee, een nieuw manier van rappen( vaak ook mumbling geoemd). Na de release van het nummer “Bad & Boujée”, in samenwerking met Lil Uzi Vert, ging het helemaal los voor de neven. Iedereen was ready voor een collab en de wereld kreeg niet genoe gvan dit trio.  Dit nummer werd maar liefst tot 4x gecertificeerd platinium benoemd door het RIAA.

Tijdens de BET AWARDS 2017, was er een beef tussen Joe Budden, Migos en hun entourage. Deze werd veroorzaakt door een response van Takeoff, "Does it look like i'm left off 'Bad and Boujee'", waardoor Joe Budden de set verliet.

Migos heeft de afgelopen jaren verschillende albums gereleased waaronder “Culture” in 2017, “Culture II” in 2018 en “Culture III” in 2021, stuk voor stuck mega successen! In Oktober 2022 onstonden er geruchten over een mogelijke split van de groep based on the rumor dat Offset mogelijk met Quavo's ex-vriendin het bed zou gedeeld hebben. Anderen beweerden dat Offset soloplannen had en mogelijk een acteercarrière op het oog had. Wat de echte reden dan ook is, de groep “Migos” zou vanaf dan doorgaan als een duo, bestaande uit Quavo & Takeoff. Het succes bleef niet achter, zou hun allerlaatste plaat aantonen.

Tijdens de BET AWARDS 2017, was er een beef tussen Joe Budden, Migos en hun entourage. Deze werd veroorzaakt door een response van Takeoff, "Does it look like i'm left off 'Bad and Boujee'", waardoor Joe Budden de set verliet.

Tijdens een privé feestje bij 810 Billiards & Bowlingbaan  zou er iemand zijn beginnen schieten nadat er iets was misgelopen tijdens een spelletje dice. De Amerikaanse rapper Takeoff werd geraakt in het hoofd en stierf ter plekke. Enkele werden gewond weggevoerd naar het ziekenhuis. Ook al heeft de politie in Houston een oproep gedaan dat indien er getuigen zijn (en die zijn er want er circuleert een video rond waar Takeoff al bloedend op de vloer ligt) dat die naar voor komen, de dader is nog altijd spoorloos.

Talloze celebraties hebben hun medeleven al geuit via Social Media. Dat hij graag gezien en gerespecteerd werd door zijn peers is een understatement. Maar natuurlijk is de wereld ah wachten op een reactie van Quavo én Offset.. Wij wensen hen in ieder geval veel sterkte en dat ze de tijd nemen om te healen!

Bron: —

Publicatiedatum: 2/11/2022