LOW RISE PANTS ON THE RISE AGAIN!

Net toen iedereen dacht dat het in fashionland niet gekker kon worden, maakt ook deze oude staple een comeback. En daar is niet iedereen even blij mee. In de jaren ’90 en 2000 waren ze niet weg te denken… de “low rise pants”. Ook wel bekend als een broek die laag op je heupen hangt. Toen vaak gecombineerd met kleurrijke cropped tops en “over the top” riemen. Niet altijd de meest flatterende optie als je het wil combineren met de hedendaagse fashion items.

Hoewel super modellen en celebrities steeds meer en meer kiezen voor deze old school staple, deinzen wij er toch nog eventjes van terug. De afgelopen jaren stond alles in het teken van het omarmen van je curves en het accentueren van je taille. En als er iets is wat een low rise pants niet doet, dan is het dat.

Uiteraard hebben wij voor jullie even een aantal styling tips op een rijtje gezet zodat ook jij dit voorjaar helemaal in stijl naar buiten kan!

Kelly, Beyoncé, Michelle (Destiny’s Child); Bron: Pinterest

Bella Hadid; Bron: TeenVogue 

Tip 1:

Combineer je low rise met een leuke cropped top in een neutrale kleur en een los hemd om extra flow te creëren. Hierdoor accentueer je nog steeds je taille en lijken je benen langer! Hier zie je supermodel Bella Hadid met een low rise losse fit pants. Zij combineert haar broek met een simpele witte cropped top en een gestreepte oversized blouse. Allemaal in neutrale kleuren (dit in tegenstelling tot de jaren 2000).

Bron: Emily Ratajkowski; Bron: WhoWhatWear

Tip 2:

Match je blazer met je broek. De truc hier is “less is more”. Geen overdreven riemen, sieraden of handtassen. Actrice en model Emily Ratajkowski is hiervoor het perfecte voorbeeld. Deze casual look is zowel stylish als comfy.

Hailey Bieber; Bron: Yahoo

Tip 3:

Ga je voor de Low rise Jeans look, dan kies je best voor een baggy jeans. Dit gecombineerd met een kleurrijke top en een matching slipper is helemaal hot voor het voorjaar van 2022. Hailey Bieber gaat voor een zomerse look met frisse kleuren. Door het oprollen van de pijpen lijken haar benen ook nog eens langer dan dat ze al zijn.

Auteur: Michelle Milzink

Publicatiedatum: 14/02/2022