BORGERHOUTSE JONGEREN GEVEN OUDE MODE EEN NIEUW LEVEN

Met het project Bor’Khiata, een samenvoeging van Borgerhout en Khiata (Arabisch voor naaister), zet Borgerhout in op jongeren die nieuwe vaardigheden willen leren. Tijdens tweewekelijkse sessies krijgen 16 tot 26-jarigen allerlei technieken en tips rond ‘slow fashion’.

Duurzame vaardigheden

Lamiae Chiguer, cultuurnetwerker Borgerhout, geeft uitleg:

“Deze generatie jongeren is al sterk bezig met duurzaamheid, upcyclen én individuele stijlen creëren. Upcycling in een vorm van recycleren waarbij een oud product wordt bewerkt tot één of meerdere nieuwe producten. Wij doen dit met kledij. Via deze sessies leren jongeren  verschillende borduur-, inkt- en verftechnieken, maar ook hoe ze kleding op maat kunnen verstellen. Zelfbeeld en kledij gaan nu eenmaal hand in hand. Kleren moeten hen passen, niet andersom. Iets wat je zelf op maat hebt gemaakt, past je beter en dat straal je uit. We hopen zo ook een alternatief te bieden voor de dominante fast fashionwereld zoals Shein, Primark enz… .”

Eigen kledij meebrengen naar de sessies mag zeker, maar er is ook een voorraad vintage kledij uit tweedehandswinkels om te transformeren. Enkele experten helpen daarbij, waaronder naaister Joanna Rossi van Atelier Rojo en Laura Vargas van Lauboratorium Studios. De deelnemende jongeren leren naast praktische vaardigheden ook heel wat bij over de mode-industrie.

Voor alle generaties

“Oudere generaties of al gevorderde jongeren zijn ook welkom om hun talenten en kennis door te geven. En daarnaast mogen de deelnemers zelf aangeven wat ze nog graag willen leren. We maken er telkens een gezellig, productief samenzijn van!”, aldus Lamiae.

Dit slow fashionproject gaat tweewekelijks door op donderdag tussen 18.30 en 21 uur in ’t Werkhuys, Zegelstraat 13 in Borgerhout. De reeks van dit najaar start op 15 september 2022. Kostprijs is 2 euro per sessie, inclusief koffie, thee en koekjes.

Meer info: www.borgerhout.be

Inschrijven via: https://www.instagram.com/borkhiata/ of mail: ​ lamiae.chiguer@antwerpen.be

Bron: pers.borgerhout.be

Publicatiedatum: 30/08/2022