AP03 X GR8CE

Best Collaboration of the Week (week 3)

1. Wat is het idee achter de collab?

– Wij behoren allebei bij dezelfde label, namelijk Rise2Riches en we steunden elkaar altijd bij het maken van onze solo liedjes. Tot op het moment dat AP 03 Biana schreef, hij kon het liedje maar niet afmaken. Hij wilde voor de tweede vers een vrouwenstem inschakelen en dacht van alleen GR8CE kan dit nummer perfect afmaken.

2. Welke betekenis heeft deze track/collab voor jullie?

Deze samenwerking betekent heel veel voor ons en zeker voor AP 03, wie de oudste van de team is. Hij wil iedereen, die een deel uitmaakt van Rise2Riches, zien groeien. AP 03 wilde ook dat zijn fanbase kennismaakte met de stem van GR8CE.

3. Is er een bepaalde boodschap/statement die jullie hiermee naar buiten willen brengen? Welke?

Wij willen sowieso laten zien dat muziek een hele grote passie is voor ons. Wij werken er echt hard voor en om hopelijk onze grootste doelen te bereiken. Wat wij zeker ook als boodschap naar buiten willen brengen is dat mensen zich moeten verdiepen in de tekst. De meesten hebben ooit wel zoiets meegemaakt in de liefde. We zijn er dan ook zeker van dat sommigen zich kunnen terugvinden in deze track.
foto van ap03 en gr8ce genomen in het felix pakhuis

AP03 en GR8CE poseren in het Felix Pakhuis waar ze een deel van hun clip Biana hadden opgenomen.

Welk publiek wilden jullie bereiken met deze track?
Dit lied was niet voor een specifiek publiek, want iedereen kan liefde ervaren ongeacht de leeftijd.
Wie/wat heeft jullie geïnspireerd bij het maken van deze track?
Bij deze track komt onze inspiratie van wat wij letterlijk hebben meegemaakt, maar dat is zeker niet altijd het geval. Het kan ook zijn dat we geïnspireerd worden door wat wij zien gebeuren in de “buitenwereld” of onze omgeving.
Op welke manier inspireren jullie elkaar?
We proberen het beste uit elkaar te halen, door elkaar te pushen tot de max. We werken al lang genoeg om te weten welke capaciteiten dat we bezitten. Wat wij ook zeer belangrijk vinden, is feedback zowel positief als negatief. Het is zéér noodzakelijk als je de beste versie van jezelf wilt zijn. Je kan alleen maar groeien en bijleren door feedbacks.
foto van ap03 en gr8ce genomen in het felix pakhuis

AP03 en GR8CE poseren in het Felix Pakhuis waar ze een deel van hun clip Biana hadden opgenomen.

Hadden jullie zelf verwacht dat deze track het zo goed ging doen? Waarom wel/niet?
Je hoopt altijd op het beste als je een track released, soms verloopt alles goed en soms gaat het slecht. Maar wij kunnen niet klagen, want op dit moment gaat de track goed en hopelijk bereikt het nog meer mensen.
Indien er al een videoclip bestaat / of deze komt er nog aan, hoe hebben jullie de tekst vertaald in beeld?
Ja, de videoclip staat al online. Bij deze clip hebben we geprobeerd om te tonen hoe we zo’n pijn ervaren en hoe liefde iemand “gek” kan maken. Al dit door volop te brainstormen met de hele team.
Kunnen we in de toekomst nog een featuring verwachten tussen jullie?
Natuurlijk wel! Verwacht zeker meer featurings van ons.
Ben je al bezig aan een nieuwe track / nieuwe muzikale (of andere) projecten? Zo ja, wanneer kunnen we deze verwachten?
AP 03 is momenteel bezig met een album/mixtape die hij binnenkort wil uitbrengen, maar voor die gereleased wordt, horen jullie zeker nog van hem.
GR8CE komt met iets nieuws… een genre, die niet echt weergegeven wordt in België en zij wilt daar een verandering in brengen. Het is het wachten waard.

EP Biana cover van AP03 en GR8CE

Volg AP 03 op Instagram.com / Volg GR8CE op Instagram.com

Beluister Biana op AP 03’s Spotify.com / GR8CE’s Spotify.com

Bekijk hun videoclip  op Rise2Riches Youtube.com

Publicatiedatum : 16/1/2023