COUNT+MONET x TOYA K
PIECE FOR PEACE

Best Collaboration of the Week (Week 15)

Best Collaboration of the Week (week 15) is Count+Monet x Toya K met ‘Piece for Peace’. Beide brachten dit nummer tot leven met de vibrante tonen van amapiano.

1. Hoe is deze collab ontstaan?

– De chorus heb ik een tijdje geleden geschreven op een hiphopbeat. Best wel een sombere beat die me liet schrijven over de rol die wapens hebben ingenomen in de maatschappij. Later kwam het besef pas dat ik het een amapiano-jasje kon geven. Na het schrijven van nieuwe verses voelde ik gewoon dat het nodig was dat een dame de chorus zong, en niet zomaar een dame, maar de talentvolle Toya K. Nadat ik haar de track en het idee had gestuurd besloot zij zelf ook een verse te schrijven en toen we samen in de studio waren hebben we de puntjes op de i gezet.

2. Welke betekenis heeft deze track/collab voor jullie?

– Voor mij betekent deze track een reëel beeld schetsen van de wereld, met het doel om mensen mee te geven waar ze door kunnen manoeuvreren als je bepaalde stappen in het leven zet. “Here they walk with a piece for peace. To keep the piece”. Dat betekent dat mensen gewapend rondlopen om een bepaalde rust voor zichzelf te creëren. Of dat de juiste manier is is een tweede, maar er zijn genoeg mensen die zo bewegen.

3. Is er een bepaalde boodschap/statement die jullie hiermee naar buiten willen brengen? Welke?

– Blijf veilig. Zorg dat je weet hoe je beweegt deze dagen. Wees niet bang. Wees alert. Het leven is nog altijd mooi.

4. Welk publiek wilden jullie bereiken met deze track?

– De jeugd van tegenwoordig, de straat en alle liefhebbers van goede muziek.

5. Wie/wat heeft jullie geïnspireerd bij het maken van deze track?

– Het leven heeft mij geïnspireerd om deze track te maken. Situaties die ik om me heen heb gezien en de muzikale vibe waar ik op dit moment in zit. Op dit moment ben ik all about the Amapiano en dat mix ik weer met andere invloeden.

6. Op welke manier inspireren jullie elkaar?

– Ik denk dat ik haar simpelweg heb geïnspireerd, omdat de basis van de track al klaar was. En zij heeft mij geïnspireerd door tijdens deze studiosessie haar manier van de track organiseren te laten zien, zodat het een geheel werd.

7. Hadden jullie zelf verwacht dat deze track het zo goed ging doen? Waarom wel/niet?

– Dat weet je nooit helemaal zeker, maar we hebben wel het gevoel dat we iets moois in handen hebben door hoe blij we er zelf mee zijn en ook de reacties van mensen binnen onze kringen zegt ons veel.

8. Indien er al een videoclip bestaat / of deze komt er nog aan, hoe hebben jullie die tekst vertaald in beeld?

– De video die 29 maart om 19:00 uitkomt is een mix van straat en oosterse cultuur. Ik ben opgegroeid met martial arts en anime waar ik voornamelijk naar keek op tv. Daardoor ben ik op de locaties gekomen voor de video. Maar ik verklap al teveel. Het is veel leuker om de clip te zien.

9. Kunnen we in de toekomst nog een featuring verwachten tussen jullie?

– Dat kunnen jullie zeker, aangezien we genoeg materiaal hebben voor een gezamenlijke E.P. De datum dat deze uitkomt volgt binnenkort.

10. Ben je al bezig aan een nieuwe track / nieuwe muzikale (of andere) projecten?
Zo ja, wanneer kunnen we deze verwachten?

– Dit is eigenlijk de eerste single van mijn aankomende E.P. “Streets Is Calling” en die zal op 10 mei uitkomen. In de tussentijd zal ik nog een track van de E.P. droppen. Er is in ieder geval genoeg muziek onderweg!

Bron : Count+Monet

Bron : Toya K

Count+Monet x Toya K – Piece for Piece (EP Cover)

Wie graag op de hoogte wil blijven, volg de artiesten
Count+Monet op Instagram.com / Spotify.com / Youtube.com
Toya K op Instagram.com / Spotify.com / Youtube.com
Publicatiedatum : 08/04/2024