JORGAN x OLANA
‘Heartbroken’

Best Collaboration of the Month (Week 24)

Best Collaboration of the Month (week 24) brengen Jorgan en Olana ons  ‘Heartbroken’. Beiden komen uit Antwerpen met een passie voor muziek.

1. Hoe is deze collab ontstaan?

– Wij hebben elkaar kennen op school en zaten ook samen in de klas. Nadat ik mijn school vroegtijdig verlaten heb, hadden wij elkaar in ruime tijd niet gehoord. Ik kwam Olana tegen op de vrienden pagina van Tiktok. Zij had een video gepost waarin ze een cover zong en was meteen verrast door haar stem. Ik zocht namelijk al een tijdje naar een vrouwelijke stem om een keer mee in de studio te duiken. Zodoende en gedaan besloot ik haar een berichtje te sturen. Zij toonde interesse waardoor we samen in de studio zijn beland.

2. Welke betekenis heeft deze track/collab voor jullie?

– Heartbroken heeft voor ons beide wel een betekenis. Als je erbij stilstaat is iedereen hun hart al eens gebroken tijdens hun leven. Dit is een ervaring waarmee je met het gedachte en droefheid hiermee gepaard gaat.

De collab zelf heeft voor mij wel een belangrijke betekenis gegeven. Het doet goed om af en toe eens oude connecties terug tegen het lijf te lopen.

Jorgan x Olana – Heartbroken (prod. by Fifteen Kid)

3. Is er een bepaalde boodschap/statement die jullie hiermee naar buiten willen brengen? Welke?

– Laat je hoofd niet hangen. Een gebroken hart kan pijnlijk zijn maar er is altijd licht aan het einde van de tunnen.

4. Welk publiek wilden jullie bereiken met deze track?

– Wij willen graag een publiek bereiken dat de track aanvoelt, mensen die hun eigen situaties misschien een beetje herkennen in het nummer.

5. Wie/wat heeft jullie geïnspireerd bij het maken van deze track?

– Voornamelijk door onze eigen ervaringen hebben dit nummer tot stand gebracht. Ondanks dit moeten we ook mijn producer Fiftea Beats de erkenning geven om ons door deze samenwerking te begeleiden.

Jorgan – All Day (prod. by Fifteen Kid)

6. Op welke manier inspireren jullie elkaar?
– Olana inspireerde mij vooral met haar stem. De manier waarop zij haar gevoelens kan laten weerklinken in haar stem is voor mij inspirerend.
Jorgan inspireerde mij door zijn doorzettingsvermogen, vooral omdat ik kampte met wat onzekerheid in het begin. Hij heeft mij kunnen overtuigen om er volledig voor te gaan.

7. Hadden jullie zelf verwacht dat deze track het zo goed ging doen? Waarom wel/niet?

– Eerlijk gezegd was het dubbel. Je weet nooit echt hoe een nummer het zal doen. Ik denk dat het veilig is om te zeggen dat we wel geloofden dat de track positief ontvangen zou worden, maar nu niet om te zeggen dat we bij RadioStad zouden belanden. We moeten hiervoor nog eens onze producer Fiftea Beats bedanken. Hij zei al vanaf de eerste demo tegen ons dat deze track potentie had.

8. Indien er al een videoclip bestaat / of deze komt er nog aan, hoe hebben jullie die tekst vertaald in beeld?

– Er komt geen officiële videoclip van Heartbroken. Wij hebben onze teksten wel vertaald in kleine fragmentjes die te zien zijn op onze social mediakanalen (tiktok/instagram).

Jorgan – Real (prod. by Fifteen Kid)

9. Kunnen we in de toekomst nog een featuring verwachten tussen jullie?
– Wij gaan er vanuit dat we nog eens zullen samenwerken. Enkel de toekomst kan het ons zeggen want we zijn momenteel allebei met andere dingen bezig. Het is alvast zeker dat we nog eens samen de studio induiken.

10. Ben je al bezig aan een nieuwe track / nieuwe muzikale (of andere) projecten?
Zo ja, wanneer kunnen we deze verwachten?

– Ja! Ik ben momenteel bezig om mijn eerste album op poten te zetten. Een releasedatum is nog niet bekend. Vooral omdat ik de tijd wil nemen om het beste in mezelf naar boven te halen. Olana is momenteel ook bezig met mooie projecten, zij werkt aan haar eerste eigen single nu!

Jorgan in een tuin

Bron : Jorgan

Jorgan & Olana kijken uit naar de zonsondergang. Hun beide t-shirts tonen de cover van Jorgan liedje 'Real'.

Bron : Jorgan & Olana

Olana die een selfie met op haar T-shirt de naam van Coney Island geschreven.

Bron : Olana

Jorgan x Olana – Heartbroken (Produced by Fifteen Kid)

Wie graag op de hoogte wil blijven, volg de artiesten
Jorgan op Instagram.com / Spotify.com / Youtube.com
Olana op Instagram.com / Spotify.com / Youtube.com

Publicatiedatum : 17/06/2024