Voetbal voor Vrede

Maatschappelijk verantwoord

Wat bijzonder is aan dit initiatief, is dat het rechtstreeks een metafoor is van de maatschappij van vandaag.Je kan ekel winnen door samen te werken.
De ploegen bestaan uit 6spelers (4spelers + 2reserves) die samengesteld zijn uit spelers van minimum 3 verschillende levensbeshouwingen.

De initiatiefnemer ,Farid Madmar, s bestuurslid bij Via vzw, een organisatie die interculturele uitwisselingen organiseert via vrijwilligerswerk. Hij is exited dat dit al de tweede editie is en hoopt er een jaarlijks event van te maken.

Paris

Het idee ontstond vorig jaar naar aanleiding van de aanslagen in Parijs. Volgens Farid heerste er een gevoel van angst en was het tijd om mensen van verschillende culturen en godsdiensten samen te brengen. Al snel steunden meer dan twintig BV’s het evenement.

BV’s voor vrede

Met resultaat, want er kwamen meer dan honderd supporters kijken naar het toernooi.
De 2de editie van ‘Voetbal Voor Vrede’, waarbij de ‘Donutello’s’ en de ‘Patsers’ het tegen elkaar opnemen was spannend ( zie foto’s). Onder meer Erik Van Looy, Adil El Arbi, Billal Fallah,Hicham El Mziarh, Kamal Kharmach en Halve Neuro bonden hun voetbalschoenen aan om geld in het laatje te brengen voor organisaties die mensen in moeilijke situaties helpen.

Heel wat bekend volk zaterdag op de Plantin en Moretuslei in Borgerhout voor de 2de editie van Voetbal voor vrede.

 

Voetbal voor vrede