ROWDY REBEL IS TERUG MET NIEUWE SINGLE

Rowdy Rebel bracht afgelopen vrijdag zijn nieuwste nummer ‘Jesse Owens’ uit met Nav. Het is de eerste samenwerking tussen de twee, de eerste feature van Nav in 2021 maar nog bijzonderder het tweede nummer van Rowdy Rebel sinds hij vrijgelaten is uit de gevangenis.

Als de naam Rowdy Rebel je niets zegt, dat is een vriend van Bobby Shmurda. De rapper maakte deel uit van de groep G6 en werd samen bekend met Shmurda na zijn nummer ‘Hot N*gga’. Rowdy was te zien in de videoclip, en nog beter, hij was te horen op de remix van het nummer. Op die remix stonden ook nog artiesten als Fabolous, Jadakiss, Chris Brown, Busta Rhymes en Yo Gotti.

Zijn features waren een succes maar nu wou de artiest ook iets van zichzelf uitbrengen, en dat deed hij ook. Zijn eerste solo nummer was te beluisteren op de ‘Shmixtape’, een mixtape van G6. Twee weken nadat Bobby een deal tekende bij Epic Records tekende ook Rowdy bij dezelfde platenmaatschappij.

Eind 2014 werd de artiest opgepakt voor verschillende strafbare feiten waaronder onder anderen poging tot moord en het illegaal bezitten van een vuurwapen. Normaal moest de rapper twaalf jaar gevangenisstraf uitzitten maar dankzij Bobby Shmurda moest hij maar zeven jaar uitzitten. Shmurda had een deal aangenomen waarbij hij een langere straf moest uitzitten waardoor Rowdy een kortere uit kon zitten. Recent deelde de artiest nog een emotioneel eerbetoon aan Shmurda. Eind 2020 kwam Rowdy vrij, en normaal gezien komt Bobby Shmurda eind februari vrij. De rapper moest een tijdje langer vastzitten omdat hij nog een aantal kleine strafbare feiten had uitgevoerd in de gevangenis.

Misschien klinkt de naam je ondertussen een beetje bekender, hij heeft namelijk ook een feature op een nummer van Pop Smoke. Het nummer ‘Make it Rain’ heeft een feature van Rowdy, van wanneer de rapper nog in de gevangenis zat. Maar de artiest heeft nog diepere banden met de drill scene van New York. Je mag niet vergeten dat die hedendaags scene allemaal gebaseerd is op de muziek die Bobby Shmurda uitbracht in 2014.

Maar wat zijn de plannen van de artiest in de toekomst? Hij bracht sinds zijn vrijlating al twee nummers uit. ‘Re Route’ met Funkmaster Flex en ‘Jesse Owens’ met Nav. Volgens zijn manager Steven Victor, wie ook manager was van Pop Smoke, heeft de artiest nog veel muziek. Al wanneer de rapper in de gevangenis zat belde hij Victor op met teksten die hij in de gevangenis geschreven had.

Hieronder kan je zijn twee nieuwste nummers beluisteren.