Nieuwe details gedeeld op 5de verjaardag ‘2014 Forest Hills Drive’

Op maandag 9 december bestond het album ‘Forest Hills Drive’ van J. Cole 5 jaar. Ibrahim Hamad, mede-oprichter van het Dreamville label, deelde daarom wat unknown details van het album.

‘2014 Forest Hills Drive’ is het eerste album van de rapper dat platinum gaat, het is ook meteen zeer speciaal want het gaat platinum zonder features. Maar Ibrahim deelde op Twitter dat het normaal wel features ging bevatten. Zo probeerde J. Cole Mos Def op het nummer ‘03 adolescence’ te krijgen en Future op ‘No Role Modelz’.

Het album moest bijna uitgesteld worden naar 2015 vanwege sample clearance problemen. Zo kreeg J. Cole pas 7 uur voor de deadline een clearance voor de samples gebruikt in ‘January 28th’. Maar de rapper vond het belachelijk om zijn ‘2014 Forest Hills Drive’ uit te brengen in 2015.

Het nummer ‘Wet Dreamz’, waarin Cole verteld over zijn ontmaagding, bestaat al sinds 2007. De artiest wachtte gewoon op het juiste moment om het te droppen. Het nummer paste perfect op het album en zo besloot hij het eindelijk uit te brengen in 2014.

‘2014 Forest Hills Drive’ ging normaal een dubbel album zijn tot de rapper een maand voor de release besloot om 10 nummers te schrappen.

Ook over de naam van het album deelde Ibrahim nog iets. De eerste keer dat J. Cole de titel van het album bovenhaalde was op een tour bus tijdens zijn Europese ‘Dreams May Come True’ tour in 2013.

Auteur: Ygaël