Nieuw Kendrick Lamar album in 2020?

Het is ondertussen al 2 jaar geleden sinds Kendrick Lamar nog iets van zichzelf liet horen. Na het album ‘DAMN.’ werd het stil, maar de artiest headlined binnenkort verschillende festivals in Europa. Wil dit zeggen dat er iets nieuws aankomt?

Twee jaar geleden bracht de rapper van Compton zijn vierde album ‘DAMN.’ uit. Het won de Grammy voor ‘Best Rap Album’ in 2018. Maar sindsdien is er geen project meer verschenen van Kendrick Lamar.  Hij bracht nog wel ‘Black Panther The Album’ uit maar dit telt niet aangezien het een compilatie project is.

De afgelopen twee jaar kwamen er wel verschillende sterke projecten uit van andere artiesten onder het TDE-label. Rappers zoals Jay Rock en Schoolboy Q brachten een album uit, maar ook de zangers onder het label kwamen met prachtige albums. Zo bracht SiR het album ‘Chasing Summer’ uit, waar Kendrick Lamar terugkwam met een sterke feature.

Lamar headlined deze zomer op Rock Werchter, het WooHah! festival in Nederland en nog verschillende andere festivals in Europa. Dit zou wel eens kunnen betekenen dat de artiest nieuwe muziek gaat uitbrengen. Het kan natuurlijk ook vals alarm zijn aangezien de rapper ook afgelopen zomer al verschillende festivals deed in de VS.

Maar aangezien de rapper om de 2/3 jaar een nieuw album dropped kan 2020 wel eens een nieuw Kendrick Lamar album beloven.

Auteur: Ygaël