NEW MUSIC FRIDAY

Vandaag is er heel wat nieuwe muziek gereleased. Maar wat is er nu net uitgekomen? Wel, dat gaan wij jou vertellen!

Vandaag bracht lokaal talent Bryan MG zijn nieuwe track ‘We Zetten Herres’ met Architrackz en Equalz uit. Ook onze noorderburen dropten nieuwe tracks. Zo dropte Yung Nnelg ‘100 Acres’ met Henkie T uit en dropte Ronnie Flex het nummer ‘Givenchy Bag (Remix)’ in anticipatie van zijn opkomende project.

Ook internationaal werden er heel wat projecten uitgebracht. Stormzy dropte vandaag, na lang wachten, zijn nieuwe album ‘H.I.T.H’ (Heavy Is The Head). Het album komt uit na veel hype rond de nummers ‘Vossi Bop’ en ‘Crown’. Het album bevat features van Headie One, Ed Sheeran, Burna Boy en nog velen meer.

Lil Uzi Vert bracht eindelijk na bijna een jaar stilte zijn nieuwe track ‘Futsal Shuffle 2020’ die eerder al viraal ging op de Thriller app. Fans filmden zichzelf terwijl ze de dans deden die Uzi bleef promoten voor zijn nummer.

Rapper Smokepurpp brengt vandaag zijn debuutalbum ‘Deadstar 2’ uit. Het project bevat features van Denzel Curry, Ty Dolla $ign en bevat zelfs het vervolg op zijn populaire numer ‘Audi.’ geproduced door Ronny J.

The Free Nationals, vooral bekend voor hun samenwerking met Anderson. Paak op tours en festivals, dropte vandaag ook hun debuutalbum. Het is een zeer Jazzy album en bevat zeer veel features. Onder andere JID, Syd, T.I., Anderson. Paak en vele meer.
KAYTRANADA bracht vandaag zijn eerste album uit sinds 2016. ‘BUBBA’ bestaat uit 17 nummers en heeft features van Goldlink, Mick Jenkins en SiR.

Vandaag dropte er ook een aantal niche projecten. Onder andere City Morgue, een groep dat hiphop en death metal met elkaar vermengt, dropten vandaag hun tweede album ‘As Good As Dead’ uit met een feature van Denzel Curry op het album.
Ook Night Lovell bracht vandaag zijn nieuwe nummer ‘Lethal Pressure’ uit. Het nummer volgt zijn album ‘GOODNIGHT LOVELL’ op, de artiest kwam al eerder het project voorstellen in Trix en op Couleur Café in Brussel.

Opkomend artiest in de VS, Twelve’len, bracht vandaag zijn nieuwe nummer ‘Loyal’ uit dat zijn vorige gehypte nummer ‘Thank The Gang’ opvolgt. Het voorgaande nummer was zo succesvol dat Guapdad4000 besloot om het te remixen. De naam Twelve’len zegt je misschien nog niets omdat de rapper nog van de grond moet komen in de VS zelf. De artiest schreef eerder al teksten voor Denzel Curry.

En heb jij zin in Kerst? Jacquees brengt je alvast in de kerstmood met zijn nieuwe ‘Christmas in Decatur’ album. De zanger bracht eerder zijn album ‘King of R&B’ uit. Vinden jullie ook dat hij de king of R&B is?

BRYAN MG – WE ZETTEN HERRES

YUNG NNELG – 100 ACRES

RONNIE FLEX – GIVENCHY BAG (REMIX)

STORMZY – H.I.T.H

LIL UZI VERT – FUTSAL SHUFFLE 2020

SMOKEPURPP – DEADSTAR 2

FREE NATIONALS – FREE NATIONALS

KAYTRANADA – BUBBA

CITY MORGUE – CITY MORGUE VOL.2: AS GOOD AS DEAD

NIGHT LOVELL – LETHAL PRESENCE

TWELVE’LEN – LOYAL

JACQUEES – CHRISTMAS IN DECATUR

Auteur: Ygaël