NEW MUSIC FRIDAY

Je favoriete rubriek is weer terug van weggeweest. Als je graag wilt weten wat er vandaag allemaal is uitgekomen dan kan je dat hieronder allemaal lezen. Zowel op lokaal vlak als op internationaal vlak zijn er weer wat pareltjes gedropt.

Eerst en vooral kan je vanaf vandaag genieten van JessKa Fernandes’ nieuwe nummer. Je kent JessKa misschien wel van ‘The Voice Van Vlaanderen’. Ze was 24ste finaliste in de competitie, waarna ze begon met het coveren van nummers en features te doen met kleinere artiesten. ‘I Want You Back’ is een oud nummer van NSYNC, maar dan in een nieuw jasje gestoken. Dus je herkent het nummer misschien wel, maar dan ook weer niet helemaal. JessKa is all about spanish dus ze heeft nummer dan ook een latino touch gegeven, het is een feel good nummer waar mensen op kunnen dansen.

Op internationaal vlak is vrij veel gedropt, maar eerst de singles. Tory Lanez releast vandaag zijn eerste single sinds hij weg is bij Interscope Records. Het nummer ‘Temperature Rising’ wordt dan ook door de artiest beschreven als zijn eerst song in lange tijd waar hij volledig zelf achter staat. Verder dropt de Britse artiest SL eindelijk zijn gehypte nummer ‘Bad Luck’ dat geproduced is door Kenny Beats. Je kent hem misschien wel van zijn programma ‘The Cave’ waarop de producer in een aflevering van zo’n kwartiertje een beat maakt voor een rapper en waarop de rapper dan een freestyle dropt. Nog een single dat eerder deze week uitkwam is het nummer ‘495’ van IDK. De artiest kondigde een weekje geleden al aan op Instagram dat hij de muziek zal producen voor de basketballer Kevin Durant zijn nieuwe documentaire. Op het nummer herdenkt de rapper even een paar artiesten die overleden zijn in de voorbije drie jaar. Hij wordt bijgestaan door YungManny, Big Flock, Rico Nasty en Weensey.

Maar er zijn ook een aantal albums uitgekomen. Moneybagg Yo dropte vandaag de Deluxe versie van zijn ‘Time Served’ -album. Het bevat 7 nieuwe nummers.
Vandaag kwam ook het ‘Prince & The Revolution’ live album uit. Op 21 april 2016 overleed de artiest door een overdosis aan drugs. Dit album kan jou dan toch nog even terug in de tijd brengen door je te laten genieten van een live show van hem.

Canadese artiest Roy Woods dropte vandaag zijn EP ‘Dem Times’ uit. De OVO-signed artiest belooft met deze EP even de honger te stillen tot zijn tweede album soon dropt. Afwachten dus, maar terwijl je afwacht kan je dus genieten van zijn EP, van alle andere releases die je terug kan vinden op deze site en natuurlijk kan je terwijl ook lekker naar Radio Stad luisteren.

De Amerikaanse rapper Polo G, die wel eens een plekje zou kunnen bemachtigen bij de XXL-frehmen, bracht vandaag zijn album ‘The Goat’ uit. Het album bevat features van Juice Wrld, NLE Choppa, Stunna4Vegas, Lil Baby en BJ The Chicago Kid. Je kent de rapper misschien beter door zijn nummer ‘Pop Out’ met Lil Tjay of ‘Pop Out Again’ met Gunna en Lil Baby. Nog een veelbelovende artiest die eerder deze week met een album kwam is Deante’ Hitchcock. De artiest dropte zijn album ‘BETTER’ met features van JID, Miguel, 6LACK, Young Nudy en St. Beauty. Je kent de rapper misschien beter van zijn freestyles in ‘New Atlanta Tuesday’s’. Als je iets nieuws zoekt raden wij jou dit album zeker aan, je gaat het album 1 keer horen en meteen graven in de artiest zijn discografie.
Nog een artiest die vandaag zijn (soort van) debuutalbum uitbracht is Scrim, een tweede van de groep $uicideboy$. De artiest komt voor het eerst solo met een project en doet dit meteen featureloos.

En last but not least, Future bracht vandaag na lang wachten zijn nieuwste album ‘High Off Life’ uit. Het project ging normaal vernoemd worden naar zijn track met Drake ‘Life is Good’, maar het kreeg dan toch maar een betere naam. Het album bestaat uit 21 nummers en bevat features van Travis Scott, Young Thug, NBA Youngboy, Lil Uzi Vert, Meek Mill, Lil Durk, Drake, DaBaby en Lil Baby.
De Amerikaanse rapper verheugde eerder al fans met het releasen van 3 mixtapes op streamingservices. De mixtapes waren eerder enkel te beluisteren op Soundcloud en Datpiff.

I WANT YOU BACK – JESSKA FERNANDES

TEMPERATURE RISING – TORY LANEZ

BAD LUCK – SL

495 – IDK

TIME SERVED (DELUXE) – MONEYBAGG YO

PRINCE & THE REVOLUTION (LIVE)

DEM TIMES – ROY WOODS

THE GOAT – POLO G

BETTER – DEANTE’ HITCHCOCK

A MAN ROSE FROM THE DEAD – SCRIM

HIGH OFF LIFE – FUTURE