MANAGER RADIO STAD WAARSCHUWT VOOR DE GEVAREN VAN HET INTERNET

Je mag niet alles geloven op het internet, dat weten de meeste wel, maar ook op sociale media heeft niet iedereen goede bedoelingen. Thalia, de manager van Radio Stad, deed samen met 4 andere influencers mee aan een sensibiliseringscampagne om de mensen wakker te schudden.

Op zondag plaatste Thalia een advertentie op Instagram voor een verzorgingsproduct gemaakt op basis van Ivoor. Het zogezegde wondermiddel heette I-foryou en zou de fantastische effecten van Ivoor op de huid aantonen. De post kreeg meteen verschillende reacties, Ivoor is illegaal en het is ook nog eens dieronvriendelijk is om het product te verkopen.

Het materiaal komt onder andere uit de slagtanden van olifanten, maar om dat materiaal te verkrijgen vermoorden ze de olifanten. Het is iets heel illegaal, zelfs Instagram zelf dreigde Thalia haar account de deactiveren. Om het nog geloofwaardiger te maken verwees de advertentie verder naar de website van het product.

Wie vandaag op de link klinkt ziet in de plaats van een site voor het product een video die duidelijk maakt dat het om een sensibiliseringscampagne gaat. Verschillende influencers maakten reclame voor een betwijfelbare producten, gaande van tassen tot verzorgingsproducten gemaakt met Ivoor. Het is de bedoeling aan te tonen dat niet iedere influencer goede bedoelingen heeft, dus dat je altijd goed op moet passen. Ook naar influencers is het een oproep om ervoor te zorgen dat ze geen foute aanpak ondernemen.

Thalia deelde het volgende bericht op Instagram:

“Ik had je goed beet! 

Gisteren promootte ik een ivoorzalfje, maar dat is natuurlijk helemaal niet ok.
Niet alleen is de handel in ivoor verboden, de aanbieder achter het product bestond ook helemaal niet.

Samen met 4 andere influencers werkte ik mee aan een campagne om jullie te sensibiliseren voor de gevaren van online promoties. Niet iedereen heeft goede intenties, ook niet op sociale media. Controleer steeds of het product legaal is en de aanbieder betrouwbaar is. Ben je zelf een influencer en wil je het goed aanpakken? Check dan zeker de aanbevelingen van het communicatiecentrum: https://bit.ly/3to4EKu