JAOUAD ALLOUL STELT NIEUWE EP VOOR MET HUISKAMERCONCERTEN

Jaouad stelt dit najaar samen met pianist Aiko Devriendt zijn nieuwe EP ‘#Messias 2.0’ in een reeks huiskamerconcerten. Het project is een vervolg op zijn allereerste EP ‘#Messias’. Die stelde hij voor op Radio 1 en de Arenbergschouwburg, dat zal met dit project niet gaan want daar steekt het coronavirus een stokje voor.

Jaoud

Jaouad Alloul is een zanger, theatermaker en LGBT-activist. Hij brengt thema’s als gender en identiteit vanuit zijn eigen levenservaringen bij het publiek met zijn werk. Zo probeert hij mensen te verbinden met kunst en dialoog. Jaouad is het gezicht van de Belgian Pride 2019 en in 2019 tourde hij met ‘De Meisje’, een theatervoorstelling over zelfaanvaarding, familie, liefde en vergiffenis.

Je kent Jaouad misschien ook wel van het programma ‘Taboe’ met Phillipe Geubels en waarschijnlijk nog beter van The Voice, waar hij semi-finalist was. Maar misschien ken je hem pas sinds zijn eerste EP ‘#Messias’ dat in november 2019 uitkwam. Multi-instrumentalist, producer en componist Aiko Devriendt van Boogie Belgique werkte hieraan mee. Hun stijl wordt beschreven als soul, pop, R&B en gospel. De twee stelden de eerste EP voor in een volle Arenberg samen met de juiste combinatie van muzikanten om hen op het podium te vervoegen en het in een frisse, oprechte en dansbare vibe te vertolken. Nu zal het anders moeten aangezien er geen evenementen georganiseerd mogen worden tot het einde van de zomer van 2020.

Maar daar heeft Jaouad al een oplossing op gevonden want je kan dit najaar gewoon van thuis uit genieten van zijn nieuwe voorstelling voor ‘#Messias 2.0’. Hij zal zijn nieuwe EP voorstellen aan de hand van een aantal huiskamerconcerten. Wil jij hier ook een deel van uitmaken? Stuur dan zeker een mailtje naar post@rumoer.be voor meer info.

Ondertussen kan je nog lekker genieten van het nieuwste nummer van Jaouad, ‘Time’. De track gaat over tijd nemen, dingen recht zetten en zaken evalueren.