HOTTEST TRACK OF THE WEEK: MARTICA

Zangeres MARTICA is van Nigeriaanse afkomst en is al van jongs af aan in de ban met muziek. De Nigeriaanse zangeres uit Borgerhout zong vroeger enorm veel opera en het balletje begon te rollen wanneer haar moeder haar inschreef voor de muziekschool. Daar leerde ze maar liefst twee instrumenten spelen: piano en cello. Van een creatieve duizendpoot gesproken! Het bespelen van instrumenten hield maar niet op, toen ze 16 werd begon ze met het schrijven van liedjes terwijl ze ook de gitaar onder de knie kreeg. Sindsdien wakkerde de vlam en was ze niet meer te stoppen!

Over x aantal jaar ziet ze zichzelf heel graag in Nigeria wonen zodat ze daar haar eigen zaak kan starten en daarnaast nog steeds bezig kan zijn met muziek.

Ik wil gewoon veel mensen kunnen bereiken. Ik wil dat ze vrolijk worden als ze naar mijn
muziek luisteren en hun zorgen kunnen vergeten.

Op vlak van muziek zou ze graag samenwerken met Tinashe & Rema, we kunnen wel stellen dat beide haar grote voorbeelden zijn. Waarom de naam MARTICA? Martica is een verkleinwoord van Martha in het hongaars. Haar oma noemde haar altijd zo en
haar vrienden hebben dat overgenomen.

Wanneer ze in de studio is luistert ze een beat en als haar hart er van klopt uit enthousiasme dan flowen de woorden er zomaar uit. Haar eigen favoriete track is “Wasting Time”, waarom? Als ze verdrietig is geeft dat nummer haar een gigantische motivatie boost en kan ze de wereld aan. WAT EEN POWER WOMAN!