GUCCI MANE LEEST JE ‘ALICE IN WONDERLAND’ VOOR

Het is niet de echte Gucci Mane die je boeken voor gaat lezen, maar een deepfake van de rapper zijn stem. De stem klinkt heel hard als die van de Atlanta artiest omdat ze verschillende stemfragmenten online uit verschillende interviews zijn gaan zoeken. Die gebruiken ze dan om nieuwe zinnen mee op te bouwen. Volgens het bedrijf dat hierachter zit, MSCHF, was het niet zo makkelijk om een computerprogramma de stem van Gucci over te laten nemen.

De rapper heeft een zeer bijzondere uitspraak, wat ook deels ligt aan het dialect van Atlanta. Maar de artiest gebruikt zijn stem ook helemaal anders dan je standaard voorlees stem. Nog iets anders waar de computer moeilijkheden mee heeft is dat hij niet moet zeggen “Talking About”, maar wel “Talm ’bout”. Ook moet de uitspraak van zo’n zinnen zeker goed liggen. En zo moet het programma zo vloeiend mogelijk als Gucci Mane verschillende boeken voorlezen waaronder ‘Alice in Wonderland’ en ‘Pride & Prejudice’.

Maar er is nog een probleem, de wet is nog niet mee met deepfakes. Er zijn nog geen regels opgesteld voor het gebruik van andere mensen hun stem. Het bedrijf kan dus niet vervolgd worden door Gucci Mane voor het gebruiken van zijn stem, ook al heeft hij zijn toestemming daar niet voor gegeven. Ook voor het gebruik van de verhalen is geen toestemming gegeven, maar toch kunnen daar geen problemen van komen.

Deepfakes doen zich uiteindelijk ook niet alleen voor met stemmen, maar ook met gezichten. Momenteel is er de mogelijkheid om een video te maken van een wereldleider die bepaalde zaken zou zeggen die nooit gezegd geweest zijn. Dus de mond van de persoon wordt totaal vervangen en veranderd zonder dat je dat echt ziet. Het gebeurt ook vaker in de pornografie wereld dat er valse sextapes gemaakt worden van wereldsterren.