GR€Y

ARTIEST VAN HET WEEKEND (week 12)

GR€Y voormalig gekend als The Color Gr€y @thecolorgrey en is naast zanger/rapper ook een producer.

GR€Y is opgegroeid tussen met verschillende muziekstijlen kon het niet anders dat hij zijn weg daarin vond en zijn stijl belichaamd. Deze gaf hem een vaste waarde die versterkt werd door zijn persoonlijke ervaringen, ambities en culturele achtergrond.  Vlaanderen maakte kennis met GR€Y toen hij in 2017 zijn debuutalbum ‘Rebelation’ uitbracht. In 2019 stond hij op #pukkelpop en op zijn laatste album, OVERCOME , had hij een featuring met de Amerikaanse rapper @oddisee.

Hij heeft al een aardige parcours achter de rug zat tot kort nog bij Warner Belgium onder licentie. Zijn laatste project Overcome dateert van 2020 en heeft sindsdien zijn tijd genomen om te reflecteren op zijn carrière en de richting hij wenst uit te gaan in de toekomst.

GR€Y ft Oddisee  – Out of My Hands (Official)

1. Hoe zou je jezelf omschrijven als artiest?

Producer, zanger, rapper die een mix brengt van Hiphop, R&B, Soul en Afro

2.  Waaruit / van wie haal jij je inspiratie?

Mijn persoonlijke ervaringen, mijn ambities en mijn culturele achtergrond

3. Wie is jouw voorbeeld in deze scene?

Drake

4. Hoe is deze muzikale passie ontstaan?

Ik ben opgegroeid met verschillende muziekstijlen rond mij. Mijn broer, vader en oma waren muzikanten. Dus het is met de paplepel meegegeven.

5. Hoe heeft jouw omgeving bijgedragen tot jouw succes? En hoe heb jij jezelf succesvol gemaakt?

In 2014 ben ik als beginnende solo-artiest consistent tracks beginnen droppen online en heb zo een kleine buzz gecreëerd voor mezelf. Ik ben op die manier op de radar van labels gekomen en ook van Bookers en promotors om mijn eerste shows te geven.

6. Heb je een muzikale opleiding gevolgd?
Zo ja welke?
Zo nee, welke andere opleiding heb je gevolgd + hoe heb jij je verdiept in de muziekwereld?

7. Welke muzikale projecten heb je al gelanceerd?

Ik heb in 2016 mijn eerste EP ‘Do The Right Thing’ independent uitgebracht op Sound Cloud. Sindsdien heb ik 2 full length albums en 2 EP’s uitgebracht en heel wat singles.

8. Ben je bezig met een nieuwe track / muzikale (of andere) projecten? Zo ja, wanneer kunnen we deze verwachten?

Ik ben momenteel bezig aan m’n 3e album voor najaar 2023.

9. Wat zijn jouw doelen? Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

Ik zie mezelf uitgroeien tot vaste waarde in de Europese urban scene.

10. Welke tips & tricks wil jij meedelen aan beginnende artiesten?

Omring jezelf door een goed team en drop consistent content.

GR€Y – Taking It Off (Official Video)

GR€Y – Taking it off

Wie graag op de hoogte wil blijven, kan de artiest
op Instagram / Spotify / Youtube volgen.

Publicatiedatum : Vrijdag 24 Maart 2023