“Het kwetst enorm dat mensen mij veroordelen op basis van mijn afkomst” getuigt kersverse Miss België Angeline Flor Pua.

Zaterdagavond kon Flor haar geluk niet op toen zij gekroond werd tot Miss België in Plopsaland. Dat zij de dag erna het gespreksonderwerp zou zijn over heel het land, had zij wel verwacht. Maar dat haar roots voor zoveel commotie zou zorgen had het mooiste meisje van het land nooit durven denken.

De 22-jarige miss uit Borgerhout heeft Filipijnse roots. Tijdens de verkiezing heeft zij er nooit een geheim van gemaakt dat haar familie het niet zo breed heeft en dat zij 7 verschillende jobkes combineert om haar studies te kunnen betalen. ( Angeline Flor studeert voor piloot en zit momenteel in haar laatste jaar.).

Open samenleving

Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir( N-VA) is dan alweer tevreden met de vele tegenreacties. Tijdens een interview op de radio liet ze weten “verontwaardigd te zijn maar toch heel blij te zijn dat wij in een open samenleving leven”

Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz liet op twitter weten dat hij “gedegouteerd” is de laatste tijd. Hij is van mening dat de ruggengraat van dit racisme gebroken moet worden. Tolereren of negeren helpt volgens hem niet meer.

Klacht indienen

Angeline zelf denkt momenteel niet aan gerechtelijke stappen ook al zou dit best wel mogelijk zijn volgens Zuhir. De kersverse Miss kan met de tweets in de hand naar het gerecht stappen. Angeline Flor focust zich liever op de positieve zaken die haar missjaar met zich meebrengt dan de negatieve waarmee ze gestart is.

Dat is nog eens een pientere meid!

“Angeline zelf denkt momenteel niet aan gerechtelijke stappen ook al zou dit best wel mogelijk zijn volgens Zuhir.“