Ed Sheeran binnenkort 4miljoen armer?!!

Ed Sheeran bevindt zichzelf alweer in nauwe schoentjes! En ditmaal zou de hoofdprijs weleens 4miljoen euro kunnen zijn.

Alles begon toen Ed Sheeran gevraagd werd om een nummer voor @countrysterren @FaithHill en @TimMcgraw te schrijven. ‘The Rest of our life” werd geboren en beide partijen waren zeer tevreden. Maar dit was buiten 2 Australische componisten gerekend, want zij vinden dat het nummer verdacht veel gelijkenissen vertoont met een liedje dat zij ooit zelf hebben geschreven, nl “When I found you’.

Deze laatste zou volgens de 2 Australische muziekmakers in 2015 al uitgebracht zijn geweest door zangeres Jasmine Rae. De mannen vinden het niet kunnen en op basis hiervan werd er een klacht ingediend. Zij eisen een schadevergoeding van ruim 4miljoen euro. Daarbovenop willen de 2 mannen ook een deel van de toekomstige verworven inkomens via het nummer. De componisten sparen noch moeite noch kosten als het komt op hun verdediging aangezien zij niemand minder dan @Richardbush hebben aangesteld als hun advocaat.Richard Bush is de man die de Marvin Gaye estate heeft verdedigd ( en succesvol afgerond) in de “Blurred Line” affair. (Robin Thicke & Pharrel Williams werden ervan beschuldigd plagiaat te hebben gepleegd). Dus deze rechtszaak zou nog weleens pittig kunnen worden.

Het is alleszins niet de eerste keer dat de “Perfect”-zanger beschuldigd wordt van plagiaat. In 2016 werd hij al eens in de VS aangeklaagd voor zijn hit ‘Photograph” en in 2016 voor zijn megahit “Shape of you”. Voor sommige klinkt de gezegde “ Third time is a charm” als muziek in de oren, bij Ed Sheeran nu niet zo, nemen wij aan…

“Het is alleszins niet de eerste keer dat de “Perfect”-zanger beschuldigd wordt van plagiaat“