DE MANNEN KUNNEN NOG HEEL WAT LEREN VAN DE VROUWEN

2019 was HET jaar van de vrouwelijke performers, in een dominante “mannenwereld” weten de vrouwen hun mannetje te staan. Met het nieuwe jaar in aantocht nemen we een kijkje in het lijstje met welke vrouwen 2019 HUN jaar kunnen noemen!

Cardi B

Wanneer ze doorbrak met haar hitsingle “Bodak Yellow” dachten velen dat het ging om een eendagsvlieg. Haar debuutalbum “Invasion of privacy” deed het erg goed en behaalde een eerste plaats op de Billboard 200 charts. Lyricaal is ze technisch niet de beste rapper en krijgt vaak kritiek dat ze niet zelf haar eigen teksten schrijft maar in elke nieuwe track die ze uitbrengt hoor je een eigen unieke sound.

Doja Cat

Doja Cat kende haar grote doorbraak met het liedje “MOOO!”. Het liedje valt onder de categorie meme music. In haar achterhoofd wist dat ze viraal ging gaan maar dit was niet de bedoeling, het liedje was just for fun. Dankzij de publiciteit kreeg haar discografie de nodige aandacht die het verdiende. Haar debuutalbum “Amala” werd goed ontvangen. Vorige maand dropte ze haar tweede album en kon ze de fans bekoren met haar versatiliteit

Saweetie

Bij de mainstream fans bekend als het vriendinnetje van Quavo maar met songs zoals “ICY GIRL” bewijst dat ze veel meer dan dat is. Haar eerste label debuut “High Maintenance” was geproduceerd door haar neef Zaytoven, een van de meest gerespecteerde producers op het moment.

Stefflon Don

Het aanstormend talent van de UK was geboren in Birmingham en verhuisde op haar vierde naar Rotterdam waar ze tien jaar woonde. Stefflon weet in de UK haar mannetje te staan tussen haar mannelijke collega’s. Het grote succes kwam met de single “Hurtin’ Me”, de videoclip behaalde 130 miljoen weergaven op YouTube. In Maart bracht ze een track uit met acteur Idris Elba.

Megan Thee Stallion

De “Hot Girl” uit Houston, Texas staat bekend om haar female empowerment. Met de trend “Hot Girl Summer” moedigde ze jonge meisjes aan om het beste uit zichzelf te halen en leven zonder ene fuck te geven. Die trend vormde de basis voor de track die dezelfde naam heeft featuring DE queen Nicki Minaj. De statement werd een zomers anthem en toonde dat vrouwen in hiphop samen sterker zijn in plaats van onnodig beefen!

Rico Nasty

De 22-jarige rapster uit New York creërde heel wat buzz nadat ze beide mixtapes The Rico Story & Sugar Trap uitbracht. In het begin van haar carrière werd ze vergeleken met de “One Night”-rapper Lil Yachty. Beide brengen een kleurrijke en vrolijke vibe naar Hiphop. Dat ze trots is op haar hometown kan ze niet onder stoelen of banken steken want in 2019 dropte ze track “Hatin” waar ze over de beat van Jay Z’s “Dirt Off Your Shoulder” rapte.