DE 10 BEST VERKOCHTE HIPHOP-ALBUMS VAN 2019

Er kwamen dit jaar heel wat albums uit in de Hiphop wereld, maar welke zijn nu net de 10 best verkochte albums dit jaar?

10. Revenge of The Dreamers III – Dreamville (804.000)

Het label Dreamville bracht dit jaar eindelijk het derde deel uit van hun ‘Revenge of The Dreamers’ serie. Het was een zeer speciaal album omdat het label eindelijk ook artiesten van buitenaf toeliet op het album. Zo is het heel cool om te luisteren naar J. Cole en DaBaby op hetzelfde nummer.

cover Revenge

9. Baby on Baby – DaBaby (823.000)

De rapper bracht eerder dit jaar zijn debuutalbum maar verrassend genoeg staat zijn mixtape die ervoor uitkwam boven het album. De bekendste nummers van het album zijn ‘Suge’ en ‘Goin Baby’.

cover Baby On Baby

8. Championships – Meek Mill (928.000)

Meek Mill bracht eind 2018 het album ‘Championships’ uit wat ervoor zorgde dat de rapper weer helemaal terug was. De artiest bracht het album uit na zijn celstraf en bracht dan ook kritiek op het Amerikaans justitiesysteem. Het project is ondertussen ook genommineerd voor een Grammy.

cover Championships

7. Death Race For Love – Juice WRLD (957.000)

De artiest bracht het album uit na de hype rond zijn nummer ‘Lucid Dreams’. Hij deliverde ook wat hij beloofde en bracht een album uit dat verschillende genres bevatte. De artiest beweerde dat hij alle nummers op het album had gefreestyled.

cover Deathrace For Love

6. Astroworld – Travis Scott (1.093.000)

Travis Scott releaste in de zomer van 2018 zijn langverwachte derde album. Het album stond meerdere weken op de nummer 1 van de ‘Billboard Top 100’. Nu is het wachten op het project van de rapper met andere leden van zijn ‘Cactus Jack’-label.

cover Astroworld

5. Hoodie SZN – A Boogie Wit Da Hoodie (1.123.000)

Het album dropte een jaar geleden en moest een follow-up zijn op de artiest zijn eerdere album ‘The Bigger Artist’. Het album bevatte features van niemand minder dan Juice WRLD, Tyga, Offset en nog andere artiesten.

cover Hoodie SZN

4. Scorpion – Drake (1.150.000)

Drake bracht zijn vijfde album eind juni 2018 uit en zorgde weer instant voor een modern classic album. De artiest bracht het album begin dit jaar naar Antwerpen met zijn ‘Assassination Vacation’ tour. Het album bevat 2 sides, een rap side en een R&B side.

cover Scorpion

3. 7 – Lil Nas X (1.216.000)

De artiest werd beroemd dankzij het nummer ‘Old Town Road’ dat begon te blow-uppen op TikTok. Hij bracht meerdere remixes van het nummer uit waarna hij zijn eerste en tot nu toe enige project dropte. Het is ook genommineerd voor een Grammy.

cover 7

2. Beerpong’s & Bentleys – Post Malone (1.258.000)

Het tweede album van de artiest dropte eind april 2018 en werd meteen geliefd door het grote publiek. Het was een vrij grote aanpassing voor de fans van zijn voorgaande ‘Stoney’ album.

cover Beerpong's and Bentleys

1. Hollywood’s Bleeding – Post Malone (2.609.000)

Post Malone blijkt dan toch de koning zijn van 2019, als het op album sales neerkomt. De artiest bracht eerder dit jaar zijn derde album uit met features van artiesten zoals DaBaby en Travis Scott meer ook van Ozzy Osbourne en Halsey.

cover Hollywood's Bleeding

Auteur: Ygaël