DARRELL COLE INTERVIEW : AFTER « LOADING »

Darrell Cole is één van de hotste rappers in Antwerpen. Geboren in Londen, getogen in Sierra Leone en Antwerpen, heeft deze talentvolle rapper zijn muzikale weg terug gevonden in Barcelona. Nu is hij terug, bigger and better en heeft hij in juni zijn EP “Loading” uitgebracht. 6 tracks en ieder een verhaal. In dit interview vertelt hij alles over “Loading”, in het Nederlands en in het Engels, want, met zo’n internationale levenservaring moet er een beetje van alles bij.

 1. Je laatste EP « Loading » is in juni uitgekomen. In het laatste nummer “Planes” heb je het over je terugkeer naar je roots in Sierra Leone. Het was blijkbaar moeilijk om Londen te verlaten, vertel.
 • Yes, super blij met de release van Loading J – Het was toen inderdaad niet gemakkelijk om Londen te verlaten. Zeker door het beeld dat mij werd meegegeven van Afrika op TV of op mijn toenmalige school. Ik dacht echt dat ik naar de jungle ging verhuizen. Maar integendeel, ik had daar mijn eigen chauffeur, speelde tennis, I had Ice cream Friday with my dad and etc.
 1. In “Blackface” heb je het over het feit dat je totaal anders bent dan andere Belgische hip hop artiesten zoals onder andere Coely, K1D, The Color Grey en Woodie Smalls. Wat maakt jou anders?
 • Veel mensen zagen mijn song Blackface als een diss, maar die mensen zijn small minded. Blackface is me accepting who I am, accepting the fact that I can’t be as glamorous as a Coely , I can’t be as funny or as likeable as a Woodie Smalls or K1D of een ladies man zoals TheColorGrey. Ik ben van de buurt. Ik probeerde de voorbije jaren mijn beeld te ‘cleanen’ voor de vlaamse media. ‘That’s not me’ as the legendary Skepta would say.
 1. BIG? Hov en nog andere grote Hip Hop MCs net als Jadakiss en Sheek, komen terug in “Bloodline”. Kun je uitleggen waarom je vindt dat je een product bent van deze rappers?
 • Zonder die guys zou ik nooit de artiest zijn die ik vandaag ben. I studied those guys, but really. There is not a song on Jay Z’s : Reasonable Doubt – that I do not know, word for word. Dus vooraleer ik begin over mezelf moest ik eerst en vooral duidelijk maken wie me inspireert. I grew up without a father so those guys we’re like my role models.
 1. In één lyric van je derde nummer “Bloodline” zeg je “You can’t be D Cole without the glow”. Vind je dat je de trendsetter bent van de Belgische rap scene?
 • I believe so yes. Ask your favorite Belgian rapper. He or she will tell you.
 1. In Intercourse heb je het over intieme relaties. Wat was je inspiratie daarvoor? Je eigen ervaring of wat mensen willen horen?
 • Based On A True Story, pun intended J
 1. Je eerste nummer van de EP is “Unanswered Questions”. We zien jouw kwetsbare kant als we ons niet vergissen. Heeft jouw familieverhaal veel invloed gehad op je carrière als rapper? Heeft het je op sommige momenten ook tegen gehouden?
 • Mijn familie en onze geschiedenis is de reden waarom ik het nog steeds doe. But I’m also human, dus wanneer er echt persoonlijke dingen gebeuren, that needs time to digest… Dan ben ik zeker ook de persoon die zegt tegen management en m’n collegas binnen LYD; look guys , i’m gonna be off for a while. Dat is puur gewoon omdat ik me niet kan focussen op muziek en alles daarrond.
 1. Je hebt een dochter nu, op welk vlak heeft zij jouw leven veranderd? Persoonlijk en muzikaal.
 • Yes, the most beautiful Imani Cole! She changed everything. Persoonlijk en muzikaal, m’n manier van denken , mijn manier van omgaan met bepaalde situaties. Ik dacht dat ik het niet zou aankunnen, een dochter en muziek. Maar om eerlijk te zijn: het gaf me gewoon veel meer discipline. Imani is geboren en eindelijk krijgen jullie een project van me. I think she brings the good out of me in every aspect.
 1. Je naam wordt groter en groter en je hebt wel een aantal fans. Hoe ga je met ze om?
 • Ik probeer zoveel mogelijk te antwoorden op m’n dm’s no matter how busy I get. Ik hoor nu al mensen zeggen ‘ Ja op DM’s antwoorden maar whatsapp precies niet! ‘ Ik ben best slecht met communicatie, maar een ding dat ik altijd wel probeer te doen is antwoorden op berichten van fans. Want die mensen zorgen ervoor dat ik mijn ding kan doen.
 1. Je hebt wat artiesten rond jou en ooit geïntroduceerd en je hebt jouw label “Live Your Dreams” nu. Wat kunnen we verwachten in de toekomst?
 • Vanaf nu is alles LYD. Ik release nog EP’s vooraleer ik met een album kom. Fredo $avage brengt zijn debuut single uit ‘ All Night Long’ ergens volgende week. Sid Banks is releasing a new song VERY soon. We zijn nog steeds bezig met Ramzi en ik heb nog altijd mijn publishing fonds met CTM Belgium. Things are going good so the future can only get better.

Veel mensen zagen mijn song Blackface als een diss, maar die mensen zijn small minded.