Damso reageert op heisa rond WK-lied

Je hebt de laatste dagen ongetwijfeld wel iets horen vallen over de plannen om Damso het WK-lied van de Rode Duivels te laten schrijven. Op zich een mooie kans voor Damso om zich nog populairder te maken. Maar alsof deze patser move nog niet genoeg was, kreeg de Brusselse rapper nog meer aandacht toen hij zwaar onder vuur kwam te liggen vanuit verschillende hoeken.

Sommigen ergeren zich aan de expliciete teksten van de rapper, die volgens hen een vrouwenhater is.

Zo volgde er een open brief van de Vrouwenraad die de sponsors van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVK) opriep hun sponsoring te herbekijken. ‘Zijn teksten staan immers bol van afkeer, minachting en verbaal geweld tegenover vrouwen’, klonk het. ‘Het is onaanvaardbaar dat iemand, gekend voor zijn grof en seksistisch taalgebruik, als officiële muzikale vaandeldrager ons land zou vertegenwoordigen.’

Na lang beraadslagen heeft de voetbalbond dan toch gebroken met de rapper. “Die controverse staat haaks op alles waarvoor we als KBVB willen staan, en leidt de aandacht af van alle waarden die we hoog in het vaandel dragen. Daarom hebben we (in onderling overleg) besloten de samenwerking met Damso te beëindigen”, staat in het persbericht.

Damso reageerde zelf op de heisa en uitte dankbaarheid voor al de aandacht. “Dit is exact wat ik nodig had.”

‘Dames en heren, mannenhaters en feministen, ik vergeef jullie en bedank jullie voor deze verwarring over mij. Deze promo is precies wat ik nodig had voor mijn album dat dit jaar op 15 juni gelanceerd wordt.’

‘Ik weet niet wat zeggen, ik vind geen woorden… dit is ongelooflijk sympathiek’, schrijft Damso verder nog. ‘Ik kus jullie innig op de plaats waar het deugd doet. Jullie graag geziene Damso.’

There’s no such thing as bad publicity..

“Wie mij een vrouwenhater noemt, is lui. Ze doen geen moeite om mij te begrijpen.“

Damso

Zo klinkt het gewraakte WK-lied van Damso: