CHARDY “VAN WAAR IK KOM” – HOTTEST TRACK OF THE WEEK

De Hottest Track Of The Week gaat deze week naar niemand minder dan Chardy. Met zijn nieuwste track “Van Waar Ik Kom” rapt hij over de realiteit die hij meemaakt, zowel de ups als de downs. Een realiteit waar veel mensen zich kunnen terugvinden. Dat verklaart dan ook de support voor deze track. Chardy releasde “Van Waar Ik Kom” op 24/03/’22 en momenteel tikt hij op Spotify 31,5k streams en op YouTube 11k views. 

Waar gaat deze track over?

Deze track gaat letterlijk over “Van Waar Ik Kom” in België (Brussel). Hierin beschrijf ik eigenschappen van de stad, dingen die ik dagelijks om me heen zie, de succes verhalen maar ook de minder mooie kant.

Welke betekenis heeft deze track voor jou?

Deze track betekent dat iedereen van waar ik kom ook een stem heeft en dat de plek van waar je komt je ook identificeert als persoon en je bepaalde normen en waarden leert die verschillen van stad tot stad.

Is er een bepaalde boodschap/statement die je hiermee naar buiten wil brengen? Welke?

De boodschap die ik wou brengen zijn de situaties die we meemaken in onze levensomstandigheden. Veel mensen kunnen relaten met de lyrics, omdat diezelfde mensen ook dezelfde struggles meemaken en dezelfde weg proberen te vinden naar succes.

Welk publiek wilde je bereiken met deze track?

Ik wilde het publiek van waar ik kom raken, maar ook de mensen buiten mijn stad / land die hetzelfde meemaken. In elke grootstad (Antwerpen, Amsterdam, Londen etc…) heb je wel bepaalde wijken waarin jongeren hetzelfde voelen als wat ik beschrijf, daarom kan ik ze ook bereiken met deze track.

“In elke grootstad heb je wel bepaalde wijken waarin jongeren hetzelfde voelen als wat ik beschrijf”. – Chardy 

Wie/wat heeft je geïnspireerd bij het maken van deze track?

De mensen rondom mij hebben me geïnspireerd bij het maken van deze track. Ik ga nog steeds dagelijks om met dezelfde boys die opzoek zijn hun vorm van succes. Een van mijn vrienden is recent een kledingmerk gestart bijvoorbeeld.

Met wie heb je samengewerkt bij deze track?

Voor de productie van deze track contacteerde ik YoungMo (producer), een jonge producer uit Limburg. Ik heb al eerder met hem samengewerkt dus ik wist dat ik voor dit soort beats bij hem moest zijn. De gitaar sample van Wakko (gitarist) geeft de track zijn unieke melodie. Ik herkende een Franse vibe in de beat. Die vibe hebben we later ook doorgetrokken in de video.

Waarin verschilt deze track van je andere tracks?

De track verschilt van mijn andere tracks op meerdere vlakken. Het is niet een track waar iedereen zich mee kan relaten.

Had je zelf verwacht dat deze track het zo goed ging doen? Waarom wel/niet?

Ik had het eigenlijk niet verwacht, omdat dit soort muziek heel normaal is van waar ik kom.

Bron: CHARDY (YouTube)

Bron: redbull.com

Bron: @nonchardy

Bron: CHARDY (YouTube)

Hoe heb je de tekst vertaald in beeld in je videoclip?

Ik heb het vertaald door bepaalde elementen te gebruiken in de clip, zoals TV, telefoon, beveiligingscamera’s,… Een realistische kijk.

Ben je al bezig aan een nieuwe track / nieuwe muzikale projecten? Zo ja, wanneer kunnen we deze verwachten?

Ik ben bezig aan nieuwe muziek en nieuwe projecten. Ik ga nog niet te veel verklappen, maar na de ramadan kom ik weer met een nieuwe release.

Bron: Chardy

Interview by Romy Gielen

Publicatiedatum: 31/03/2022