BLACK PANTHER KWAM DRIE JAAR GELEDEN UIT 

Drie jaar geleden maakte Black Panther, gespeeld door Chadwick Boseman, zijn entree in de MCU. Het Marvel Cinematic Universe is de wereld gecreëerd door Marvel, bekend om hun superhelden. De film schreef geschiedenis omdat Black Panther de eerste zwarte superheld was met een eigen film. De film werd met goede kritieken ontvangen en niet lang daarna werd een vervolg aangekondigd.

De film gaat over T’Challa die de titel van koning van het fictief land Wakanda op zich neemt na het overlijden van zijn vader. De film was wereldwijd geliefd omwille van zijn diversiteit aan acteurs, wat een zeldzaamheid kan zijn in de filmindustrie. Hoofdrolspelers als Chadwick Boseman, Lupita N’yongo, Michael B. Jordan en de rijzende ster Daniel Kaluuya maakten de film tot wat hij nu is.

De film was ook een plezier voor muziekliefhebbers, aangezien Kendrick Lamar de soundtrack verzorgde. Uit de soundtrack kwamen hits als “Pray for me” en “All the stars”.

Het vervolg is gepland voor 2022, maar helaas zal de rol van de Black Panther niet opnieuw worden vertolkt door Chadwick Boseman. De acteur is na een lange strijd overleden aan darmkanker. Hij werd er vier jaar geleden mee gediagnosticeerd en draaide de film tijdens zijn ziekte.