“Black Panther” verdient $ 66,5 miljoen in debuutweekend op Chinese Box Office

Afgelopen week stak de Black Panther van Marvel de ongelooflijke drempel van $ 1 miljard wereldwijd over, nadat hij iets minder dan een maand in de bioscoop was geweest.

Nu kunnen we een deel van dat wereldwijde succes toeschrijven aan een indrukwekkend openingsweekend in China, toen de film $ 66,5 miljoen opbracht in de eerste drie dagen, waarmee het tot 2018 de grootste opening van een westerse film in China in 2018 was.

Black Panther zit nu op de nummer 21-plek op de lijst van de best scorende films aller tijden en zit $ 6 miljoen achter DC‘s The Dark Knight. Gezien het feit dat de film in het buitenland met iets meer dan $ 40 miljoen in eigen land sloot, en vasthoudt aan zijn nummer 1-plek in Noord-Amerika, zal zijn ascensie in de lijst de komende weken geen grote uitdaging zijn. Dit weekend was het op twee na grootste vierde weekend aller tijden, achter Star Wars: The Force Awakens en Avatar.

Op dit moment zal Marvel het beste uit zichzelf halen met de komst van de Avengers: Infinity War-film van 27 april. De film wordt door de studio aangekondigd als de meest uitgebreide superheldenfilm ooit, die maar liefst 67 totale helden in de mix brengt, inclusief personages van Black Panther.

“Afgelopen week stak de Black Panther van Marvel de ongelooflijke drempel van $ 1 miljard wereldwijd over, nadat hij iets minder dan een maand in de bioscoop was geweest.“