Akon zegt dat Kanye West meer credits verdient voor het veranderen van het spel

Kanye West is ongetwijfeld één van de meest invloedrijke Hip Hop-artiesten van zijn generatie. De erkenning van zijn collega’s kan alleen maar verharden wat sommige  over de producent hebben gezegd. Velen bevestigen dat West van muziek is veranderd, waarbij sommige zelfs cultuurverschuivingen toekennen aan elk van zijn albums. Akon lijkt het eens te zijn met dit idee. Akon ging op Twitter om zijn bewondering voor Yeezy uit te drukken en schreef: “Ye @kanyewest krijgt niet het krediet dat hij verdient voor het veranderen van het spel.”

Hoewel dit gevoel oprecht lijkt, beweerde Akon eerder dat het de weg vrij had gemaakt voor Kanye’s succesvolle gebruik van auto-tune. Het album uit 2008, 808s & Heartbreak, werd als een compliment ontvangen. Akon gaf commentaar op het project: “Ik omarm het feit dat rappers zingen. De muziek verandert elk jaar, ik ben gewoon blij dat mensen springen op wat we al doen.” “Ik beschouw het als een eerbetoon aan wat we al doen, en ik zie het echt als een compliment.” “Ik zeg ‘graag gedaan ‘ elke keer als ik rappers hoor zingen Een melodie heeft een manier om woorden te beschrijven vanwege de emoties die gepaard zijn met de melodie. Melodie brengt het beter uit dan een neutrale stem en is makkelijker te relateren. ”

“Hoewel dit gevoel oprecht lijkt, beweerde Akon eerder dat het de weg vrij had gemaakt voor Kanye’s succesvolle gebruik van auto-tune.”