Williams Kaizari

ARTIEST VAN HET WEEKEND (week 11)

Williams Kaizari (29 jaar) geboren onder de naam Williams Iné de Sousa e Santos Felipe is een Belgische artiest.  Geboren in Saint-Germain-En-Laye met Angolese roots werd Williams al op jonge leeftijd omringd door muziek. Hij begon zelfs als tiener al met zingen en liedjes te schrijven. Na het aanscherpen van zijn vaardigheden in lokale clubs en open mic avonden, begon Williams de aandacht te trekken voor zijn unieke stem en rauwe talent. Hij trok al snel het oor van een aantal prominente producers aan. Williams begon dan samen te werken aan een reeks singles en EP’s die zijn veelzijdige stijl en emotionele diepgang lieten horen.

1. Hoe zou je jezelf omschrijven als artiest?

– Een Zwitsers zakmes, een alleskunner of in muziektermen “Versatile”. Door dat ik in veel talen muziek maak en opgegroeid ben met heel veel culturen en genres voel ik me overal thuis en herken je dit ook in mijn muziek.

2.  Waaruit / van wie haal jij je inspiratie?

– Het dagelijks leven, mijn emoties, ervaringen en de dingen die mij gelukkig maken zoals familie, vrienden, reizen en simpele dingen in het leven. Vandaar dat ik ook bewust kies om mijn teksten zo simpel mogelijk te maken.

3. Wie is jouw voorbeeld in deze scene?

– Ik ben opgegroeid met Akon, Ne-yo maar ook veel dancehall Busy Signal, Vybz Kartel, Demarco, Charly Black dus ik ben best oldschool maar nu word ik vooral geïnspireerd door Rema, Omah Lay, Damso, Sevn Alias, Frenna….

4. Hoe is deze muzikale passie ontstaan?

– Eerlijk gezegd weet ik het niet, mijn antwoord is best cliché. Al sinds kleins af aan gaan we naar festivals, optredens maar ook jamsessies en karaoke sessies. De zondagen waren muzikale dagen bij ons, uren kijken naar DVD’s, TV-programma’s met muziek of familiefeestjes die echt draaiden rond gekke choreo’s en wie de beste nieuwe hits had..

5. Hoe heeft jouw omgeving bijgedragen tot jouw succes?
En hoe heb jij jezelf succesvol gemaakt?

– Er zijn veel muzikanten in mijn familie. De ene succesvoller dan de andere maar daarnaast heeft mijn vader altijd veel muziek geschreven en er nooit meegedaan. Mijn moeder zat vroeger in een band, ik herinner me als 4-jarige dat ik soms in de studio booth zat en zoveel mocht doen als ik wou terwijl mijn moeder aan het opnemen was!

Daarnaast kreeg ik in mijn tienerjaren altijd de opdracht van mijn vader om gedichten en verhalen te schrijven in meerdere talen om zo mijn schrijfvaardigheden te verbeteren! Last but not least heb ik ook vrienden die mij altijd ondersteund hebben! Deze combo met de juiste dosis doorzettingsvermogen en ambitie is voor mij de beste formule geweest!

6. Heb je een muzikale opleiding gevolgd? Zo ja welke?
Zo nee, welke andere opleiding heb je gevolgd + hoe heb jij je verdiept in de muziekwereld?

– Vroeger heb ik muziekschool gevolgd vooral voor gitaar en zang maar dit heeft niet zo lang geduurd. In mijn middelbare school heb ik kantoor gestudeerd en dan heb ik eventjes in het KASK & Conservatorium gestudeerd in Gent. Hoe ik me verdiept heb is door veel te vragen, veel met mensen samen te zitten, mij nederig opstellen en te durven bijleren en toegeven wanneer ik het niet snapte.

Uiteindelijk al doende leer je!

7. Welke muzikale projecten heb je al gelanceerd?

– Ondertussen heb ik al 3 EP’s gedropt in mijn carrière en meerdere singles inclusief features!.

8. Ben je bezig met een nieuwe track / muzikale (of andere) projecten?
Zo ja, wanneer kunnen we deze verwachten?

– Ja, op 8 maart drop ik mijn nieuwste single “Bury me alive” en het is de bedoeling om nu maandelijks toch met een nieuwe track te komen! Ik wil mensen tonen dat ik niet stilgezeten heb en er een plan achter zat.

9. Wat zijn jouw doelen? Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

– Als artiest wereldwijd meer erkenning krijgen. Internationale optredens en samenwerkingen kunnen! Binnen 5 jaar zie ik mezelf als artiest/ondernemer werken waar ik alle ervaring die ik opdoe kan delen met jongere artiesten terwijl ik natuurlijk mezelf blijf vernieuwen en bewijzen!

10. Welke tips & tricks wil jij meedelen aan beginnende artiesten?

– Durf dromen en doe er alles aan om deze na te streven! Ongeacht wat mensen rondom je zeggen, als je hart je vertelt dat het de juiste beslissing is, dan moet je deze volgen..

Bron : Williams Kaizari

Bron : Williams Kaizari

Bron : Williams Kaizari

Bron : Williams Kaizari

William Kaizari – Burry Me Alive (EP Cover)

Wie graag op de hoogte wil blijven, volg de artiest
op Instagram / Spotify / Youtube volgen.

Publicatiedatum : 8 maart 2024