TOYA K – ‘Burn Me Up’

HOTTEST TRACK OF THE WEEK
(week 6)

Winnaar van de Hottest Track of The Week (week 6) is singer, songwriter & dancer Toya K.

Dankzij haar fusie van Amapiano en pop geïnspireerde nummer ‘Burn Me Up‘.

1. Waar gaat deze track over?

– “Burn Me Up” is een fusie van Amapiano en pop. In het algemeen vertegenwoordigt het mijn verkenning van het pas explosieve Amapiano-genre uit Zuid-Afrika. Het combineert de aanstekelijke ritmes van Amapiano met eigentijdse popgevoeligheden.

2. Welke betekenis heeft deze track voor jou?

– Deze track heeft een persoonlijke betekenis omdat het mijn introductie in het Amapiano-genre markeert. Het is een cruciaal element van mijn artistieke expressie geworden want het symboliseert mijn reis van muzikale verkenning en groei.

3. Is er een bepaalde boodschap/statement die je hiermee naar buiten wil brengen? Welke?

– Met dit nummer wil ik Amapiano introduceren aan een breder publiek en een alternatieve kijk op het genre bieden. Het is een viering van diversiteit en creativiteit in muziek, waarbij luisteraars worden aangemoedigd nieuwe geluiden en ervaringen te omarmen.

4. Welk publiek wilde je bereiken met deze track?

– Ik beoogde een divers publiek te bereiken met “Burn Me Up”, waaronder fans van Amapiano en pop. Vooral voor degenen die openstaan voor het verkennen van nieuwe muzikale stijlen. Het gaat erom mensen te verbinden via de universele taal van muziek

Toya K – Burn Me Up

5. Wie/wat heeft je geïnspireerd bij het maken van deze track?

– De levendige energie en aanstekelijke ritmes van Amapiano, samen met mijn wens om creatieve grenzen te verleggen. Het inspireerden me om “Burn Me Up” te creëren. Ik wilde deze invloeden samensmelten tot een dynamische en boeiende track.

6. Met wie heb je samengewerkt bij deze track?

– “Burn Me Up” was een gezamenlijke inspanning met mijn lange tijd producer Yoeri Pasmans. Hij leidde de productie van de EP waar de track debuteerde. Daarnaast heb ik samengewerkt met een andere getalenteerde producer genaamd Cutta Crepe, beiden gevestigd in Amsterdam.

7. Waarin verschilt deze track van je andere tracks?

– Deze track onderscheidt zich van mijn andere werken door de fusie van Amapiano- en popelementen. Het vertegenwoordigt een breuk met mijn eerdere muzikale stijlen, maar behoudt mijn kenmerkende geluid en authenticiteit.

8. Had je zelf verwacht dat deze track het zo goed ging doen? Waarom wel/niet?

– Hoewel ik geloofde in het potentieel van “Burn Me Up”, had ik het niet verwacht dat het zo’n groot succes zou worden. De positieve reactie van luisteraars overtrof mijn verwachtingen en bevestigde de kracht van muziek om mensen over culturen en genres heen te verbinden

Toya K – Higher

9. Indien er al een videoclip bestaat / of deze komt er nog aan, hoe heb je de tekst vertaald in beeld?

– Er wordt momenteel gewerkt aan een muziekvideo voor “Burn Me Up”. Dit wordt gedaan met als doel de levendige energie en aanstekelijke ritmes van de track visueel vast te leggen. De beelden zullen de boodschap van het nummer aanvullen en de diverse invloeden ervan laten zien.

10. Ben je al bezig met een nieuwe track / nieuwe muzikale projecten?
Zo ja, wanneer kunnen deze verwachten?

– Ik ben al bezig met nieuwe muzikale projecten, waarbij ik me vooral richt op het verkennen van R&B met elementen van hip-hop. Mijn aankomende EP getiteld “Princess Treatment Only” zal een mix van eigentijdse R&B-stijlen bevatten, met de eerste single gepland voor release tegen het einde van deze maand.

Bron: Toya K

Bron: Toya K

Bron: Toya K

Toya K – Burn Me Up

Volg Toya K op de volgende platforms
instagram.comyoutube.com / spotify.com

Publicatiedatum: 12/2/2024