SXNJMZ RECAP 23/02/’22 – DE KRACHT VAN BURLESQUE MET PEARL IVY & PONPON PIDOU

Het begint allemaal bij een zoektocht naar je eigen vrouwelijkheid. Wie ben ik als vrouw? Hoe wil ik me uiten als vrouw? Waar voel ik me comfortabel bij als vrouw? Deze zoektocht en een passie voor dans en bewegen is de ideale mix voor Burlesque. Fun, glitter, glammer en confidence staan centraal. Er opent een nieuwe, magische wereld waarin jouw alter-ego haar mooiste leven mag leiden. De muziek, de make-up, de bewegingen, de kostuums,… ready? Showtime! Welkom in de wereld van Pearl Ivy en PonPon Pidou.

Afgelopen woensdag waren Pearl Ivy en PonPon Pidou te gast tijdens de liveshow van Seks ’n Jamz, hosted by Thalia Tsé. Ze zijn twee pittige dames die graag in de spotlight staan. Ze willen deze vurige passie dan ook graag met andere vrouwen delen en dit doen ze via de Pearl Burlesque dansschool te Antwerpen. Deze dansschool staat klaar voor ALLE vrouwen.

Beide dames zijn al van kleins af aan geprikkeld door dans en op een podium staan. Zo hebben ze hun eerste ervaringen opgedaan in o.a. het klassiek ballet, hiphip, moderne dans,… . Ook waren ze geprikkeld door de sensuele, vrouwelijke kant. Hieruit is de passie voor Burlesque steeds meer gegroeid. Zo vertelde PonPon Pidou ons dat de eerste keer Burleque dansen zo bevrijdend voelde dat ze hier zelfs emotioneel van werd.

PonPon Pidou, Thalia, Pearl Ivy; Bron: Mohandis Photography 

Burlesque is ontstaan in de 16e eeuw in Italië. Het is een kluchtig gedicht of blijspel waaraan elke danseres haar eigen beleving aan kan geven. De naam is afgeleid van ‘burla’, wat in het Italiaans ‘grap’ betekent. Het was voornamelijk in de 17e en 19e eeuw dat de populariteit van Burlesque steeg. Dit genre waaide over naar de Verenigde Staten waar het in een ander jasje werd gestopt. Aan de komische acts werden seksueel getinte grappen en stripteases aan toegevoegd. In de jaren 1860 tot en met 1940 piekte de populariteit van Burlesque.

Toch zit er een verschil tussen strippen en Burlesque. Pearl Ivy haalde aan dat ze ooit iemand had horen zeggen dat Burlesque stripping for nurds is. Strippen gaat nog steeds voornamelijk om geld en kleding sensueel uitdoen terwijl Burlesque totaal niet om geld draait en de danseressen de kleding aanhouden. Het is puur voor jezelf.

Deze show van Seks ’n Jamz zat ook weer vol surprises. Zo gaf DJ Fonx zijn fakkel over aan ROMY. Ze is opgeleid door Fonx en is nu helemaal ready om jullie van sexy jamz te voorzien. Ook spraken we voor het eerst live met showrunner Michelle Milzink. Ze geeft nog maar eens weer dat Seks ’n Jamz zowel voor als achter de schermen zich enorm inzet voor womenempowerment.

ROMY & friends; Bron: Michelle Milzink

Thalia, Fonx, ROMY & friends, Michelle, Pearl Ivy, PonPon Pidou; Bron: Mohandis Photography 

Auteur: Romy Gielen

Publicatiedatum: 26/02/2022