SXNJMZ RECAP 16/03/’22 – ARMOEDE & SCHAAMTE- EN SCHULDCULTUUR MET ANASTASYA, VERLAINE & JUIC3

Is een achtergrond in armoede een cruciale succesfactor? Er is een ieder geval een enorme wil, een enorme drang om elke dag te blijven werken om niet terug in een armoedige situatie terecht te komen. Hoe komt het dat de ene persoon wel succesvol is en de andere niet? Maar wat is succesvol zijn?

We vroegen het aan onze gasten. Anastasya, queen of confidence, supermommy Verlaine en r&b artiest JUIC3 waren afgelopen woensdag te gast tijdens de liveshow Seks ’n Jamz, hosted by niemand minder dan bosslady Thalia Tsé.

Thalia, Verlaine, ROMY, Jessica, Anastasya, JUIC3; Bron: Mohandis Photography

De combinatie van gasten en host deze week, klopte volledig. Zo is iedereen opgegroeid in een andere cultuur, maar het opgroeien in armoede en de wil naar succes zorgde voor een rechtstreekse vonk. Ieder van hen deelde zijn verhaal.

Anastasya: Ik woonde in een sociale rijwoning. We kregen thuis eten van de voedselbank. Mijn leeftijdsgenoten zag ik op school rondlopen met de nieuwste kleren, de nieuwste schoenen,… wat ik niet had. Ik kon ook nog niet fietsen.

Verlaine: We hadden niks. Daarom dat ik mijn kinderen alles wil geven wat ik niet heb gehad.

JUIC3: We hadden het niet breed thuis. Het was niet altijd even leuk wonen, maar ik wist ook niet wat ik miste.

Thalia: Ik woonde in een klein schuurtje met 2 kamers. Voor mij was dit een paradijs. Ik heb nooit echt stilgestaan bij het feit “I’m pour”.

Wie zijn onze gasten nu eigenlijk?

Anastasya heeft zichzelf ontwikkelt tot the queen of confidence. Met haar podcasts, video’s, School of Confidence en nog veel meer wil ze andere vrouwen ook helpen om zelfzeker in het leven te staan. Branding is belangrijk. Hoe je eruit ziet is je presentatie op de wereld. Deze passie is al vroeg ontstaan. Toen ze op school zat, schreef ze bijvoorbeeld al blogs. Ze had het gevoel dat wij als vrouw sowieso harder ons best moeten doen om serieus genomen te worden. Ze gelooft heel erg in de social refour van het individu. Ze legde dit uit aan de hand van de vibrationchart, wat gaat over de vibraties van emoties en gedachten. Schaamte en schuld behoren tot de laagste vibraties en kunnen ons daardoor belemmeren in onze doelen. Genoegd redenen voor Anastasya om haar School of Confidence op te richten.

Anastasya; Bron: Mohandis Photography

Supermommy Verlaine werkt de hele dag door en zorgt daarnaast voor haar 3 kinderen. Er werd haar de vraag gesteld wat het is om vrouw te zijn. Verlaine is van Afrikaanse afkomt en vertelde ons dat het moeilijk is om een Afrikaanse vrouw te zijn. Je moet sterk zijn, je bent verplicht om altijd sterk te zijn, je kunt niet even moe zijn,… maar we doen het wel. Ze heeft het gevoel dat zwarte vrouwen precies geen hulp mogen vragen. “Het wordt van ons verwacht om echt mama te zijn”. Dat is een beeld gevormd op basis van cultuur en de maatschappij.

Verlaine, Thalia; Bron: Mohandis Photography

R&b artiest JUIC3, begon zijn muzikale carrière als rapper. Door zijn omgeving heeft hij ook de passie voor zingen ontdekt. Sinds 5 jaar zingt hij dan ook in zijn songs, wat hem een van de weinige r&b artiesten maakt in België. Het is hard werken in de muziekwereld, vooral in België, maar hoe harder je werkt hoe meer je bereikt. JUIC3 neemt dan ook de teugels met beide handen, om naar eigen zeggen, een van de grootste artiesten ooit te worden. Daarnaast heeft hij ook nog een voltijdse baan. Hij was altijd wat het buitenbeentje van de familie. Hij had een andere muzieksmaak, een andere kledingstijl,… Op veel vlakken was hij niet traditioneel. Zijn familie stelde hem dan ook in vraag toen hij zei dat hij artiest wil worden. Dat is juist wat hij wil bewijzen. Hij wil bewijzen dat dat kan en dat je niet per se volgens de “standaard” moet leven. Onlangs bracht hij zijn nieuwste nummer uit “Lay Next 2 Me ft. LYNA”.

JUIC3; Bron: Mohandis Photography

Auteur: Romy Gielen

Publicatiedatum: 23/03/2022