“SO I’M LIL PRINCE NOW”

Dat Lil Uzi Vert zich heeft bewezen als een grote artiest, moeten wij jou niet vertellen. De rapper bracht bijna een jaar geleden een van de meest geanticipeerde albums uit met ‘Eternal Atake’. Erna bracht hij ook een deluxe versie van dit album uit met de naam ‘Lil Uzi Vert vs. The World 2’, dat een vervolg is op een van zijn eerste tapes. Ook bracht hij een album uit in samenwerking met Future onder de naam ‘Pluto x Baby Pluto’, wat iets minder goed onthaald werd.

Ook andere artiesten erkennen de grootheid van de rapper. Onlangs tweette Lil Uzi dat Jay-Z en vermoedelijk Juan ‘OG’ Perez, het hoofd van het label Roc-La-Familia, hem vergeleken met Prince. En dat is een groot compliment, want Prince wordt gezien als een van de beste artiesten van alle tijden.

Het is verder ook geen geheim dat dat een van Jay-Z zijn favoriete artiesten is. Hij heeft samen met Prince geprobeerd om de muziekcatalogus van de overleden artiest te beschermen. Zelfs na de dood van Prince houdt Hov zich daar nog mee bezig.

In het nummer ‘Caugh Their Eyes’ reageert de rapper zelfs op Apple Music die de muziekcatalogus van Prince krijgen nadat de overleden artiest zo hard gewerkt had om zijn muziek exclusief op Tidal te krijgen. Jay-Z zegt het volgende: “This guy had ‘Slave’ on his face/You think he wanted the masters with his masters? You greedy bastards sold tickets to walk through his house/I’m surprised you ain’t auction off the casket.”

Hieronder kan je het nummer checken:

Wat denk jij, is Lil Uzi Vert te vergelijken met Prince of is dat overdreven?