SCOTTIE

ARTIEST VAN HET WEEKEND (week 10)

Hertier Hitimana, gekend als artiest Scottie, werd geboren in Antwerpen en groeide op in Antwerpen-Zuid. De rapper/zanger en producer begon al vroeg aan zijn carrière. Op 12-jarige leeftijd begon Scottie met beats maken en teksten schrijven. 
 Dankzij zijn brede muzikale opvoeding liet de jonge artiest zich duidelijk beïnvloeden door onder meer Afrikaanse muziek, soul muziek en hiphop uit de jaren ’90/00’s. Deze brede muzieksmaak en zijn aparte stemgeluid maken hem tot een van de meest veelzijdige hiphopartiesten in België.

Scottie

1. Hoe zou je jezelf omschrijven als artiest?

Een veelzijdige artiest met een heel goed oor voor muziek!

2.  Waaruit / van wie haal jij je inspiratie?

Uit mijn eigen levenservaringen en ervaringen van mensen in mijn omgeving. Dat is het makkelijkste en het eerlijkste in mijn ogen.

3. Wie is jouw voorbeeld in deze scene?

Hamza Saucegod uit Brussel is toch wel een groot voorbeeld voor mij door de autotune sound en de Amerikaanse touch in zijn muziek.

4. Hoe is deze muzikale passie ontstaan?

Ik kom uit een muzikale familie dus muziek is iets dat er altijd is geweest. Pas toen ik in het 1ste middelbaar zat, wilde ik voor het eerst een liedje maken. Daar begon mijn passie voor Hip-Hop/Rap.

5. Hoe heeft jouw omgeving bijgedragen tot jouw succes? En hoe heb jij jezelf succesvol gemaakt?

Ze hebben me altijd te gepusht met de woorden “NOOIT OPGEVEN”. Zelf heb ik gewoon constant in de studio gezeten en elke dag wel een liedje of beat gemaakt tot ik beter werd.


Scottie – No Comment (Prod. M.BLUU)

6. Heb je een muzikale opleiding gevolgd?
Zo ja welke? Zo nee, welke andere opleiding heb je gevolgd + hoe heb jij je verdiept in de muziekwereld?

7. Welke muzikale projecten heb je al gelanceerd?

– Trappende Cupido EP (2018)
– Vlaamse Trap Muziek (2020)
– Vlaamse Trap Muziek: Tien Om Te Zien (2021)
– Lean City (2021).

8. Ben je bezig met een nieuwe track / muzikale (of andere) projecten?
Zo ja, wanneer kunnen we deze verwachten?

Ik heb al heel wat projecten klaarstaan en van plan om deze maand nog een project van 5 songs te droppen! Ik heb daarop al een hele leuke samenwerking staan. Een R&B tape komt er ook aan en een collab project met Fredo $avage (BE) die ook zal vallen.

9. Wat zijn jouw doelen? Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

Mijn doel is om de sound van mijn muziek hogerop te brengen, te toeren doorheen de BeNeLux en daarna internationaal. Een MIA in mijn kast mag ook wel over 5 jaar haha!

10. Welke tips & tricks wil jij meedelen aan beginnende artiesten?

Als je iets wilt doen, moet je het goed doen, dus zorg dat de basis van je muziek goed is. Een gouden tip voor beginnende artiesten, leer je zelf op te nemen dat is zoveel makkelijker en bespaart je veel geld en veel tijd. Je kan het achteraf altijd laten mixen en masteren door iemand. En als laatste geloof in jezelf ten alle tijden, hoe moeilijk het ook soms lijkt!

Scottie

Scottie – No Comment

Wie graag op de hoogte wil blijven, kan de artiest
op Instagram / Spotify / Youtube volgen.

Publicatiedatum : Dinsdag 14 Maart 2023