ROUWREGISTER VOOR
STEPHANIE VAN HOUTVEN
IN HET DISTRICTSHUIS VAN BORGERHOUT

Het Borgerhoutse districtsbestuur betuigt zijn oprechte deelneming aan de familie en vrienden van voormalig districtsburgemeester Stephanie Van Houtven (40). District Borgerhout opent een rouwregister in het districtshuis op weekdagen van vrijdag 28 juli tot en met vrijdag 4 augustus.

Bron: pers.borgerhout.be

Stephanie begon haar carrière in 2013 als districtsschepen bevoegd voor cultuur en senioren. Als jongste lid van het districtscollege bracht ze leven in de brouwerij. In 2016 nam ze, zoals afgesproken bij het begin van de legislatuur, de fakkel over als districtsburgemeester. Na de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 werd ze opnieuw districtsschepen. In de zomer van 2019 besliste ze evenwel om met politiek te stoppen en ging ze werken voor Demsoc, een Europese organisatie die de lokale politiek versterkt.

“Stephanie was een trotse Borgerhoutenaar. Ze zette zich jarenlang in om de buren rondom het Moorkensplein samen te brengen. Als politica was Stephanie recht door zee, hardwerkend en geëngageerd. Ze streed voor open ruimte in het dichtbevolkte Borgerhout (het Moorkenspark, Spoor Oost) en zorgde ervoor dat cultuurhuis Rataplan een doorstart kon maken nadat de Vlaamse subsidies waren weggevallen. Toen bleek dat ze niet meer zou genezen van baarmoederhalskanker, zette ze zich, met succes, in voor het invoeren van de HPV-test in België. Voor haar was het te laat, maar ze wilde met haar oproep zo veel mogelijk vrouwenlevens redden. Zo zullen we Stephanie blijven herinneren: als een warme, grappige en moedige vrouw die veel voor Borgerhout heeft betekend, als mens en als politica.”

Besluit Marij Preneel, districtsburgemeester van district Borgerhout.

Rouwregister :

Het rouwregister is vanaf vrijdag 28 juli om 10 uur terug te vinden in het districtshuis van Borgerhout. Ingang langs de grote poort op het Moorkensplein 1, 2140 Borgerhout. Tot en met vrijdag 4 augustus 16 uur kan wie wil hier terecht om een boodschap achter te laten.

Je kan een steunbetuiging nalaten tijdens onderstaande openingsuren:

  • Maandag tot en met vrijdag van 10 uur tot 16 uur doorlopend.

Stephanie van Houtven
© Dries Luyten

Alle info is terug te vinden op: https://pers.borgerhout.be/

Bron: pers.borgerhout.be

Publicatiedatum: 27/07/2023