ROSEGOLD’s “DRAMA”
HOTTEST TRACK OF THE WEEK

De winnaar van de Hottest Track of The Week, Week 52, gaat naar niemand minder dan Rosegold. Hij wil met zijn nieuwste track “Drama” de luisteraars beïnvloeden met de emoties die de track herbergt zoals al zijn andere tracks. Rosegold’s muziek, die meer up tempo gericht is met een emotionele undertone is een meerwaarde die zijn unieke stijl naam geeft. Rosegold is een jonge artiest die jou verrijkt met emotionele waarden!

Waar gaat deze track over?

De track gaat over stabiliteit. Tussen de obstakels en drama is het zeer belangrijk om niet uit te wijken van je doel. Door de storm blijf ik de beste versie van mezelf behouden.

Welke betekenis heeft deze track voor jou?

Na een tijdje niets te releasen, toonde ik met deze track aan dat ik nooit opgeven. Ik vertoon veel zelfvertrouwen in deze track en het was ook éen van de eerste songs die ik dit jaar opnam.

Is er een bepaalde boodschap/statement die je hiermee naar buiten wil brengen? Welke?

De boodschap is om niet te veel aandacht aan drama te geven. Als je er te vaak mee bezig bent, verlies je soms jezelf uit het oog, dus ook wat effectief belangrijk voor jezelf is.

Welk publiek wilde je bereiken met deze track?

Ik wil dat iedereen naar mijn muziek kan luisteren zowel jong als oud. Iemand die aan de andere kant van de wereld zit beluisterd mijn nummers en verteld dat hij mijn nummer leuk vindt ondanks hij eigenlijk een andere soort smaak heeft. Daarom denk ik dat die doelgroep redelijk breed is.

Wie/wat heeft je geïnspireerd bij het maken van deze track?

Ik liet mij vooral inspireren door gebeurtenissen in mijn persoonlijk leven, maar ook door de beat die Frog heeft gemaakt. De instrumenten vertellen mij welk onderwerp ik in handen moet nemen en dat maakt het voor mij makkelijker om de track te creëren.

Met wie heb je samengewerkt bij deze track?

Ik werkte samen met Frog uit Oostende voor de instrumenten en met Miro voor de Mixing & Mastering.
Ik kwam zelf met de tekst en de structuur van de song.

Waarin verschilt deze track van je andere tracks?

Deze track staat heel op zichzelf omdat je 3 verschillende 808’s hoort in de beat en ook omdat de flow heel uniek is samengesteld met mijn rhymes. Je kan de evolutie in mijn skill level hard opmerken in vergelijking met mijn andere releases.

Had je zelf verwacht dat deze track het zo goed ging doen? Waarom wel/niet?

Ik wist wel dat deze track het beter zou doen dan andere. Zoals ik al zei de evolutie in kwaliteit is opmerkelijk gestegen en de feedback is zeer positief! Toch verwacht ik nooit een bepaalde milestone voor een release, want je weet nooit echt welk nummer de fans het liefst gaan luisteren. Voor mij was het gewoon één van de vele tracks die tijdens mijn studiosessies werd gemaakt.

Bron: Rosegold

Bron: Rosegold

Bron : Rosegold

Bron : Rosegold

Indien er al een videoclip bestaat / of deze komt er nog aan, hoe heb je de tekst vertaald in beeld?

Ik heb geen music video gepland maar ik heb wel een visualizer die ik in Jamaica heb opgenomen. Het was de bedoeling om mysterieus over te komen.
Iemand die de song voor het eerst beluisterd weet niet wat hij kan verwachten.

Ben je al bezig met een nieuwe track / nieuwe muzikale projecten?
Zo ja, wanneer kunnen deze verwachten?

Ik ben altijd bezig met nieuwe muziek te creëren, dus voor 2023 heb ik heel veel in de rugzak beschikbaar. Singles met verschillende producers, muziekvideo’s maar ook body’s of work. Ik heb nu een Ep klaarstaan van 5 songs die specifiek voor elkaar zijn gecreëerd. Ik heb dus niet zomaar wat tracks samen gegooid en er dan een naam op geplakt. Dit project was persoonlijk voor mij heel leuk om te maken en ook ik mezelf een challenge gaf om nieuwe methoden uit te proberen en ze dan ook te kunnen executeren.

Bron: Rosegold

Volg Rosegold via instagram.com

Luister naar ‘Drama’ via spotify.com

Luister en Bekijk de videoclip van ‘Drama’ via youtube.com

Publicatiedatum: 3/01/2023