RENO

ARTIEST VAN HET WEEKEND (week 9)

Sinds kleins af aan is Reno (Reno Van de Weygaert) gepassioneerd met Hip Hop & Rap. Gevoed door inspiratie van o.a. 2pac & Eminem tot Pop Smoke & Sevn Alias, is de Antwerpse rapper sterk aan zijn muziekcarrière begonnen. Met al meer dan 100K streams, nieuwe projecten & harde lines is Reno klaar voor het bredere publiek.

Reno

1. Hoe zou je jezelf omschrijven als artiest?

Een veelzijdige hiphop artiest met liefde voor old school vibes & new school beats. Ik ben een gevoelige doch eerlijke persoon, dit heeft dus invloed op mijn muziek en teksten.

2.  Waaruit / van wie haal jij je inspiratie?

Ik haal mijn inspiratie vooral uit het dagelijks gebeuren. Ook andere artiesten zorgen ervoor dat ik nieuwe wegen insla. Soms een instrumental, soms een gebeurtenis maar vaak is het een verhaal dat ik vertellen wil. Muziek maken is mijn medicatie en het zelf luisteren ervan meditatie.

3. Wie is jouw voorbeeld in deze scene?

Als ik aan de beginjaren van hiphop denk sowieso ‘Nas’ en als ik aan nu denk dan ongetwijfeld ‘Sevn Alias’.

4. Hoe is deze muzikale passie ontstaan?

Als tiener luisterde ik veel naar Eminem, 50 Cent, Tupac, Nas,… waardoor ik zelf begon te freestylen. Hieruit vloeide mijn liefde voor muziek. Ondertussen is muziek maken een manier om tot rust te komen voor mij.

5. Hoe heeft jouw omgeving bijgedragen tot jouw succes? En hoe heb jij jezelf succesvol gemaakt?

Mijn omgeving heeft er voor gezorgd dat ik ging schrijven. Zonder mijn vrienden ging ik niet freestylen, zonder mijn oudste broer kwam ik niet in contact met hiphop en de artiesten die hij luisterde. Uiteindelijk zijn het vele kleine dingen die samen mij gemaakt hebben tot de artiest dat ik nu ben.


Reno – Blindelings (Prod. WHQ)

6. Heb je een muzikale opleiding gevolgd? Zo ja welke?
Zo nee, welke andere opleiding heb je gevolgd + hoe heb jij je verdiept in de muziekwereld?

Ik heb geen muzikale opleiding gevolgd, wel heb ik vaak overwogen om zangles te gaan volgen. Naast muziek heb ik een sportopleiding gevolgd en ook afgerond.
Ik heb mij verdiept in de muziek door veel old school rappers te luisteren. Ik ging van KRS-One, Tribe Called Quest,…  naar Tupac, Biggie, Snoop Dogg,… dan vervolgens naar Eminem, 50 cent,…
Ik wou al hun flows, rijmschema’s en ritmes luisteren en bestuderen.

7. Welke muzikale projecten heb je al gelanceerd?

Ik heb voornamelijk singles gedropt. Ik heb in 2019 een EP online gezet genaamd ‘ontwikkeling’. Ook heb ik meegedaan aan Humo’s Rock Rally

8. Ben je bezig met een nieuwe track / muzikale (of andere) projecten? Zo ja, wanneer kunnen we deze verwachten?

Ik ben constant bezig met nieuwe tracks. Er liggen nog heel veel projecten klaar of klaar om getaped te worden. Het is zoeken welke ik eerst wil lanceren maar er komt nog héél veel aan.

Reno

9. Wat zijn jouw doelen? Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

Over 5 jaar zie ik mezelf gevestigd in de muziekwereld. Ik wil hier mijn job van maken en doen wat ik graag doe. Ik heb een hoop doelen, grote en kleine. Mijn eerste doelen dat ik wil behalen zijn 100.000 streams op een track en een 101 barz sessie.

10. Welke tips & tricks wil jij meedelen aan beginnende artiesten?

Consistency is key maar kwaliteit boven kwantiteit.Uiteindelijk lukt het als je blijft bijten en vasthouden aan wat je graag doet. De aanhouder wint.

Reno – Blindelings (cover)

Wie graag op de hoogte wil blijven, kan de artiest
op Instagram / Spotify / Youtube volgen.

Publicatiedatum : Vrijdag 03 Maart 2023