PRINCE K APPIAH X KAYA BEA

Deze week staan Prince K. Appiah en Kaya Bea in de spotlight als Best Collab met het nummer Real Love. Het is een romantisch nummer over het inzien van iets moois wanneer je ergens naar terugkijkt.

 Hoe is de samenwerking tot stand gekomen?

Ik schreef dit nummer ergens begin vorig jaar en meteen toen het af was dacht ik aan Kaya Bea. Haar unieke engelachtige stem is de enige die deze track volledig kon maken. We hadden het hier al over tijdens de eerste lockdown. We hebben het lied gerepeteerd, ze twijfelde gelukkig geen seconde!
Wat is het idee achter de collab?
Zowel de mannelijke als vrouwelijke kan van een liefdevolle ontmoeting en ervaring weerspiegelen.
Smaakt dit naar meer? Kunnen we in de toekomst nieuw materiaal van beide verwachten?
Honderd procent! Ik een Kaya zullen in de toekomst zeker nog samenwerken, daar twijfel ik niet over! Ik werk ook niet zomaar met eender wie samen, de muziek komt voorop. Als het komt, komt het! Maar het moet geweldig en noodzakelijk zijn, net zoals “Real Love”.
Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?
Onze vriendengroepen kruisen elkaar dus we kenden elkaar al een tijdje. Het was pas toen ik toevallig met haar in de studio belandde dat ik haar talent van dichtbij heb kunnen zien, en vanaf dan wisten we dat we samen zouden gaan werken.
Wat was jullie favoriete ervaring tijdens het maken van de track?
Mijn favoriete moment was nadat zij haar vocals had gelegd. Ik dacht toen al  “JA! we got one!” Ik gaf haar een dikke knuffel en bedankte haar nogmaals.
Wat maakt deze collab zo sterk?
De verschillende toon die we hebben in onze stem die uiterst tegenpolen zijn van elkaar. Juist daardoor vullen we elkaar meesterlijk aan. Daarbovenop is de eerlijkheid en transparantie voelbaar op een tastbare manier. Love music that really feels realer than real.