Prince K. Appiah

ARTIEST VAN HET WEEKEND (week 8)

Prince K. Appiah is een wereldse muziekartiest, geboren en getogen in Antwerpen, die geen genre onbekend is en durft omspringen met zijn muziek. Afrobeats, hiphop, trap, R&B en zelfs reggae zijn hem niet onbekend. Hij staat bekend voor zijn energieke en impressionante optredens waarin elke hoek van de zaal niet aan zijn aanwezigheid kan ontsnappen en het publiek telkens weer met een onvergetelijke avond naar huis vertrekt.  Recent bracht hij “Adwoa” uit, een love song van jewelste waarin hij zijn liefde en admiratie voor een zekere Adwoa uitdrukt maar ook aan alle vrouwen van de wereld. Binnenkort kunnen we hiervan een video van verwachten dat recent werd opgenomen in Ghana.

Bron : Wikipedia Prince K. Appiah

Met zijn laatste release flipt hij weer het script en komt hij met een fusie van Dancehall en trap in “The K.”. De video van desbetreffende nummer haalde in een maand tijd 60.000 views op youtube en is wel op weg naar de 100.000. Buiten muziek is hij ook bezig met acteren op zowel televisie als op de theaterplanken en zal hij binnenkort te zien zijn in Vlaanderens meest bekeken televisieserie.

1. Hoe zou je jezelf omschrijven als artiest?

– High energy, poëtisch, verfrissend, innovatief en grenzeloos. Een artiest met veel liefde voor het vak. Ik sta altijd ten dienste van het lied en pas mij aan wat een kunstwerk nodig heeft. Dat is voornamelijk de essentie het beste over te brengen.  Dus ik ben niet bang om nieuwe dingen uit te proberen en out of the box te denken. With Prince K. you never know what you’re going to get but the chances are you are going to like it!.

2.  Waaruit / van wie haal jij je inspiratie?

– Het leven, mensen en ervaring… Een eindeloze bron aan inspiratie die nooit uitgeput kan geraken, alleen maar dieper en rijker kan worden.

3. Wie is jouw voorbeeld in deze scene?

– Prince K. Appiah.

4. Hoe is deze muzikale passie ontstaan?

– Als kind schreef ik al gedichten, strip verhalen en rap teksten. Door de al jaren en verscheidene hobby’s heen is het blijven steken. Het is staat dicht bij wie ik ben en geeft me een juiste balans tussen uitdaging en voldoening.

5. Hoe heeft jouw omgeving bijgedragen tot jouw succes?
En hoe heb jij jezelf succesvol gemaakt?

– Mijn omgeving heeft bijgedragen tot mijn perspectief, hoe ik de wereld zie en ken. Het heeft mee bepaald welke gevoeligheden ik heb in het muziek maken en waar ik graag de nadruk op leg. Ik maak mezelf succesvol door geen genoegen te nemen met de makkelijke weg en mezelf constant creatief uit te dagen. Mijzelf niet weg laten komen met een zin die “oké” is. “Every line gotta hit” zeg ik altijd. Door samen te smelten en verliefd te worden op het proces en constant te bouwen op wat voorafging.

6. Heb je een muzikale opleiding gevolgd? Zo ja welke?
Zo nee, welke andere opleiding heb je gevolgd + hoe heb jij je verdiept in de muziekwereld?

– Ik heb drama gevolgd op het conservatorium. Hoe dat mij heeft geholpen in het muziek maken is in het feit dat ik meer de personages, verhalen en alter ego’s die ik creëer kan belichamen in mijn teksten en voordracht ervan.

7. Welke muzikale projecten heb je al gelanceerd?

– Eén album, één project en twee mixtapes.

    • Shrine Of Truth (Album)
    • UPX (Unknown Project X) Project
    • ART (A Right To) Mixtape
    • U.N.K.U.U.T. (U Never Know Unless U Try) (Mixtape).

8. Ben je bezig met een nieuwe track / muzikale (of andere) projecten?
Zo ja, wanneer kunnen we deze verwachten?

– Ik heb zonet “The K.” uitgebracht en deze heeft al bijna 70 000 views op YouTube, ook een video van “Adwoa” is opkomst. Deze clip heb ik opgenomen in Ghana en heb er ook flink wat in geïnvesteerd, ik kijk er naar uit om die uit te brengen.

9. Wat zijn jouw doelen? Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

– Thuis match. Sportpaleis, uitverkocht. 20 000 man.

10. Welke tips & tricks wil jij meedelen aan beginnende artiesten?

– Find your voice and become a master at it so nobody can do what you do the way you do it.
Own you craft and fall in love with the journey, not the outcome. Do what it takes and nothing less.
And you’ll have a fulfilling life my friend.

Bron : Prince K. Appiah

Bron : Prince K. Appiah

Bron : De Standaard.
© Boumediene Belbachir

Prince K. Appiah – The K. (EP Cover)

Wie graag op de hoogte wil blijven, volg de artiest
op Instagram / Spotify / Youtube volgen.

Publicatiedatum : 23 februari 2024