PRINCE AGYIN

NEW KID IN THE GAME (week 20)

The New Kid in the Game (week 20) werd gebracht door Prince Agyin (18) met zijn nummer Tell Me Why.

1. Hoe zou je jezelf omschrijven als artiest?

– Jong nieuw talent. Ik vind dat ik een unieke stem heb die niet meteen valt te vergelijken met iemand anders, zeker niet in België. Mijn visie is om nieuws en fris te brengen dat hier nog niet een ding is. Prince Agyin is een gedreven persoon, die tot het uiterste gaat zijn passie na te gaan. Als er nu tegenslagen vallen is dan is dit de motivatie voor mij om beter te doen.

2. Hoe omschrijf je jouw muziek?

– Voornamelijk fris, emotioneel, heartbreak, loverboy en new school R&B.

3. Waaruit / van wie haal jij je inspiratie?

– Meestal is het vrij laat in de nacht wanneer mijn feelings de bovenhand hebben. Of ook als ik een beetje wijn heb gedronken heb ik ook meer inspiratie. Ik probeer zo diep mogelijk in mijn gevoelens te duiken. Op deze manier maak ik het erger in mijn gedachten, zodat ik ook de diepste lyrics eruit krijg.

4. Wie is jouw voorbeeld in deze scene?

Giveon is mijn voorbeeld. Hoe real en puur zijn muziek is, vind ik echt prachtig. Hierdoor wil ik mij niet limiteren om exact als hem te worden, maar zelfs groter worden. Daardoor kijk ik wel echt op naar zijn werk.

5. Hoe is deze muzikale passie ontstaan?

– Van kleins af aan ik keek hoe artiesten fulltime hun passie deden. Dat is gewoon een droom, kunnen doet wat je van houd fulltime. Ik wou ook altijd Disney ster worden omdat ik hun leven fantastisch vond en me er perfect bij zag passen.

6. Hoe heeft jouw omgeving bijgedragen tot jouw succes?
En hoe heb jij jezelf succesvol gemaakt?

– Mijn familie steunt mij super hard. Ze zijn altijd excited voor nieuwe projecten en laten mij mijn vrije gang gaan in de muziek. Zij hadden ook aangedrongen om in het kerkkoor te gaan wat uiteindelijk alleen maar positief is uitgekomen voor mijn muziek. Zelf ben ik nog niet succesvol maar ben volop in het proces. Het was vooral mijn harde werk en wilskracht dat me bracht waar ik nu ben. Daarnaast ben ik nog student en doe ik twee jobs. Dit allemaal om mijn muziek te financieren om zo top kwaliteit kan aanbieden.

7. Heb je een muzikale opleiding gevolgd? Zo ja welke?
Zo nee, welke andere opleiding heb je gevolgd + hoe heb jij je verdiept in de muziekwereld?

– Neen, maar ik had wel 6 maanden voice coaching genomen dat enorm heeft geholpen. Ik ben nu wel op zoek naar een nieuwe voice coach, want mijn huidige woont niet meer in België. Voor de rest heb ik me verdiept in de muziekwereld door te kijken naar zangtechnieken van Demi Lovato, Witney Houston, Beyoncé, Giveon en Mario vooral. Daarnaast heb ik  geprobeerd hun moeilijkste liedjes te zingen tot ik het perfect kon om mijn vocal range te verbreden.

8. Welke muzikale projecten heb je al gelanceerd?

– Op mijn 15de had ik ooit een nummer gereleased met de rapper ‘Kolifa’ dat ‘Neem je mee‘ noemde. Het was een leuk project om te doen, maar was nog niet helemaal afgewerkt als ik erop terug kijk.

9. Ben je bezig met een nieuw track / muzikale (of andere) projecten?
Zo ja, wanneer kunnen we deze verwachten?

– Ja, ik ben momenteel bezig met 3 nieuwe tracks. Eén ervan is mijn favoriete liedje tot nu en ik ben zeker dat die positief zal worden opgenomen bij het publiek. De volgende track hoort eind Juni, begin Juli uit te komen.

10. Wat zijn jouw doelen? Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

– Binnen 5 jaar wil ik full time bezig kunnen zijn met mijn muziek carrière. Ik wil graag tegen dan in tenminste één film en één serie hebben meegedaan. Eventueel ook een soundtrack voor een film en/of serie opgenomen. Over 5 jaar wil ik een groot genoeg publiek hebben om op tournee te kunnen gaan en ook collaborations gehad met andere R&B artiesten klein en groot (vb. Giveon).

Bron : Prince Agyin

Bron : Prince Agyin

Je kan de artiest volgende op de volgende platforms :
Instagram.com / Spotify.com / Youtube.com

gepubliceerd op 14/05/2024