NWADEZ

ARTIEST VAN HET WEEKEND (week 48)

Nwadez is van Togolese afkomst en woont sinds zijn zevende in België. Hij heeft een universitaire opleiding in de farmaceutische wetenschappen gevolgd en werkt momenteel als assistent aan de Universiteit van Namen. Momenteel is hij bezig met het afronden van zijn proefschrift. Een proefschrift dat gaat over de in silico evaluatie van medicijnen. Binnenkort is hij van plan te beginnen aan een certificaat in filosofie. Zijn mening is dat elk moment in het leven te gebruiken om het maximum aan ervaringen te ervaren. Hierdoor dan deze ook te interpreteren om ze te geven aan toekomstige generaties.

Nwadez

Voor hem is de kunst van zelfexpressie cruciaal is in dit avontuur want weten hoe te moet communiceren niet genoeg is. Je moet jezelf kunnen uitdrukken door iemands persoon over te brengen. Hoewel hij zich ook uitdrukt door te tekenen of dansen, blijft muziek voor hem het beste middel om zijn gedachten over te brengen, aangezien hij er al jaren in verdiept is.

Zijn grootste droom is om muziek te maken in een studio en voor een publiek op te treden, zonder de druk van roem. Hij droomt er niet van om een superster te worden, maar simpelweg om zijn muziek te kunnen maken zonder de druk van succes. Hij hoop dat zijn projecten goed ontvangen zullen worden. Hij onderneemt deze stap met de grootste nederigheid en om emoties te delen met luisteraars die ontvankelijk zijn voor zijn muziek.

Nwadez – Armageddon

1. Hoe zou je jezelf omschrijven als artiest?

– Ik ben een vrij stille, discrete artiest met een levendig temperament, vooral als ik projecten maak die anderen laten viben. Ik hou van goede ritmes, mooie melodieën en vooral van kwaliteitsprojecten..

2.  Waaruit / van wie haal jij je inspiratie?

– Ik luister de hele tijd naar muziek en mijn muzikale invloeden zijn zeer gevarieerd van traditionele Togolese muziek tot pop, Congolese rumba, Christelijke liederen, rock and roll, blues, rap en klassieke muziek. Ik kan wel artiesten noemen die mijn ontwikkeling sterk hebben beïnvloed, zoals Stromae of Damso in België, Travis Scott of Beyoncé in het buitenland. Mijn gevoel voor ritme en melodie is ongetwijfeld sterk beïnvloed door artiesten als Awilo Longomba, Fally Ipupa, Franco, Zé Roberto, de groep Les Aiglons en Kassav.

3. Wie is jouw voorbeeld in deze scene?

– Ik denk dat de persoon wiens filosofie het meest op de mijne lijkt, ongetwijfeld de artiest Damso is.

Nwadez

4. Hoe is deze muzikale passie ontstaan?

– Ik denk dat het mijn familie en goede vrienden waren die in het algemeen mij de smaak voor muziek hebben gegeven, ik wilde gewoon wat dieper graven.

5. Hoe heeft jouw omgeving bijgedragen tot jouw succes?
En hoe heb jij jezelf succesvol gemaakt?

– Ik luister veel naar kritiek, of die nu constructief is of niet, dus als iemand mij feedback geeft over wat hij voelde bij het luisteren naar mijn projecten, geeft mij dat een geweldig gevoel. Dus ik denk dat we kunnen evolueren door een open geest te behouden.

6. Heb je een muzikale opleiding gevolgd? Zo ja welke?
Zo nee, welke andere opleiding heb je gevolgd + hoe heb jij je verdiept in de muziekwereld?

– Ik heb zelf geen muzikale opleiding gehad, ik vertrouw gewoon op mijn getrainde muzikale oor en het advies van de muzikanten om mij heen. Om eerlijk te zijn, ik ben apotheker van beroep, en het is echt omdat ik op een dag tegen mezelf zei: “waarom muziek niet serieus nemen” dat ik het uiteindelijk ben gaan doen.

7. Welke muzikale projecten heb je al gelanceerd?

– Ja, ik heb tot nu toe twee singles en een EP met acht nummers uitgebracht.

Nwadez – Ad finir

8. Ben je bezig met een nieuwe track / muzikale (of andere) projecten?
Zo ja, wanneer kunnen we deze verwachten?

– Ja, sterker nog, ik heb al verschillende projecten die begin 2024 moeten verschijnen.

9. Wat zijn jouw doelen? Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

– Dat is een uitstekende vraag. Ik heb geen idee, om de waarheid te zeggen, ik heb niet echt een doel als het om muziek gaat. zolang ik het kan maken en delen, is dat prima, ik heb niet echt de ambitie om een superster te worden.

10. Welke tips & tricks wil jij meedelen aan beginnende artiesten?

– Als ik een advies zou moeten geven, zou het zijn om vertrouwen te hebben in wat je doet lachen en plezier maken bij het creëren van muziek. Ik denk dat er niets erger is dan muziek maken met een heel specifiek doel voor ogen. De passie en het innerlijke vuur dat een artiest kan hebben, is in werkelijkheid het hart en de bron van zijn creatie. Je moet daar op kunnen vertrouwen want maak je duidelijk saaie muziek.

Nwadez – Loading (2023) cover

Wie graag op de hoogte wil blijven, volg de artiest
op Instagram / Spotify / Youtube volgen.

Publicatiedatum : 1 december 2023