NONAME TREKT ZICH TERUG VAN ‘JUDAS AND THE BLACK MESSIAH’ SOUNDTRACK

Deze vrijdag komt de film ‘Judas and The Black Messiah’ uit op HBO Max. Gepaard met deze film komt ook de soundtrack uit op alle streaming services. De bedoeling is dat artiesten van Chicago de kans krijgen om eer te betonen aan Fred Hampton, hoofd van de Black Panther Party in Illinois. Natuurlijk staan er ook buitenstaanders op het album als Jay-Z, Nas en Nipsey Hussle.

Normaal was het de bedoeling dat Noname op de soundtrack te horen zou zijn, samen met Saba en Smino. Ze staat bekend als een politiek radicale artiest uit Chicago. Na het zien van de film besloot ze zich dan toch maar terug te trekken van het nummer. Noname vindt dat de aanwezigheid van Hampton en zijn politieke boodschappen afgezwakt zijn in de film.

In onderstaande tweet legt ze het zelf uit:

De film is geen biopic van Fred Hampton of van de Black Panther Party. De film focust zich op William O’Neal, een informant van de FBI, die ervoor heeft gezorgd dat autoriteiten de vereniging konden infiltreren. Dit leidde uiteindelijk tot de dood van Fred Hampton.

Hieronder kun je de trailer nog bekijken:

Nog een bijzonderheid is dat we een track krijgen van Jay-Z en Nipsey Hussle samen. De twee zijn nog nooit eerder samen op een nummer te horen geweest, dus dit zou wel eens verfrissend kunnen zijn. Ook Nas heeft een nummer op de soundtrack samen met Hit-Boy. De twee brachten eerder in 2020 het album ‘King’s Disease’ uit. Dat project bewees dat ze een perfecte combo vormen.

Omdat Jay-Z en Nas op dezelfde dag iets uitbrengen verschijnen er weer heel wat memes. Het is namelijk zo dat telkens wanneer Nas iets uitbrengt Jay-Z dat ook doet. Nu zou je deze situatie wel anders kunnen bekijken omdat ze beiden op dezelfde soundtrack staan.