JORGAN

NEW KID IN THE GAME (week 15)

Jorgan (21), werd de New Kid in the Game (week 15) met zijn nummer Bandz, produced werd door Fifteen Kid.

Voor ‘Bandz’ schreef hij zijn muziek met gebruik van emoties en een gedachtengang die recht uit het leven gegrepen is. Op deze manier kan hij de mensen door zijn muziek verplaatsen en ook aanvoelen wat hij verteld alsof ze het zelf ervaren

1. Hoe zou je jezelf omschrijven als artiest?

– Ik zou mezelf omschrijven als een “nuchter” artiest die met  twee voeten op de grond staat. Iedereen heeft dromen en daar is niets verkeerd mee. Persoonlijk vind ik dat je nog niet mag leven in je dromen als je voetjes nog aan de grond genageld zijn.

2. Hoe omschrijf je jouw muziek?

– Om het simpelweg te zeggen omschrijf ik mijn muziek als “uit het leven gegrepen” of misschien beter verwoord “uit mijn leven gegrepen” . De muziek die ik maak is echt en in mijn teksten beschrijf ik mijn gedachtegang of gevoelens. Het stelt mij tevreden als mensen die zich kunnen plaatsen in ene situatie en de muziek niet enkel goed vinden, maar de track ook echt kunnen “voelen”.

3. Waaruit / van wie haal jij je inspiratie?

– Mijn grootste inspiratiebron is momenteel om het wat egoïstisch te zeggen mezelf. Ik schrijf mijn teksten op basis van wat ik gezien heb, gevoeld heb of wat ik denk. Ik heb in het verleden ook wel heel veel naar de Nederlandse rapper Sevn Alias geluisterd. Wie ik ook erg bewonder zijn Freddie Konings en Zwangere Guy. Zij zijn naar mijn mening 1 van de eerste Belgische hip-hop artiesten die België echt op de kaart gezet hebben.

4. Wie is jouw voorbeeld in deze scene?

– Mijn grootste voorbeeld in deze scene is toch wel Zwangere Guy denk ik… Zijn diepe teksten en slopende flows zijn legendarisch. Wat ik vooral nog het meeste bewonder is hoe hij desondanks de fame toch zo “gewoon” is gebleven. Het is allemaal niet zo naar zijn hoofd gestegen.

5. Hoe is deze muzikale passie ontstaan?

– Mijn passie voor de hip-hop is volgens mij al redelijk vroeg ontstaan. Toen ik 9-10 jaar oud was al wel goed was in het spelen met woorden. Maar ik had nog geen   vorm van ritme en met een beat eronder maar eerder in het maken van gedichtjes. Wanneer ik een jaar of 16 was, is het wat begonnen voor de fun. Samen met vrienden in het park een instrumental opzetten en zo hard mogelijke barz droppen. Maar ook voor de grap wat diss-tracks over elkaar schrijven. Ik begon in te zien dat hip-hop een uitlaatklep voor mij was. In het dagelijkse leven ben ik niet echt een prater. Met mijn emoties kom ik niet zo graag naar buiten, hierdoor kropte ik veel te veel op en dankzij hip-hop heb ik een manier gevonden om alles van mij af te schrijven.

6. Hoe heeft jouw omgeving bijgedragen tot jouw succes?
En hoe heb jij jezelf succesvol gemaakt?

– De meeste steun kreeg ik van mijn goede vrienden. Zij zeiden mij dat ik er dieper op moest in gaan, echt dingen moest gaan uitbrengen. Dit was voor mij de grootste stap en zonder hun weet ik niet of ik die stap zelfs ooit had durven zetten. Hoe ik mezelf succesvol gemaakt heb? Ik vind persoonlijk niet dat ik al kan zeggen dat ik echt succesvol ben maar ik probeer dicht bij mezelf te blijven. Het is verleidelijk om in 2024 mee te springen op allerlei “hypes” die bijna gegarandeerd gaan werken maar dat is niet hoe ik ben. Ik probeer mijn eigen ding te blijven doen en ik denk dat ik mezelf op dat vlak wel succesvol mag noemen.

7. Heb je een muzikale opleiding gevolgd? Zo ja welke?
Zo nee, welke andere opleiding heb je gevolgd + hoe heb jij je verdiept in de muziekwereld?

– Ik heb ooit in de muziekschool gezeten. Ik heb hier denk ik een goede 6-7 jaar piano als instrument gespeeld. Ik was het na verloop van tijd een beetje beu gezien en ben er toen ook mee gestopt. Hoe ik mij verdiept heb in de muziekwereld is eigenlijk door mijn producer en artiest Fifteen Kid. Ik was van plan om muziek uit te brengen en was op zoek naar een studio om dat te doen. Hij reageerde op mijn advertentie en we werden best snel bevriend. Hij geeft me advies, en leert me veel bij over de dingen waar ik totaal nog geen verstand van heb.

Jorgan

8. Welke muzikale projecten heb je al gelanceerd?

– Op 22 maart heb ik mijn allereerste single “Bandz” uitgebracht. Dit nummer is oorspronkelijk geschreven voor mijn ouders. Ze zaten te vaak met hun handen in hun haren omdat ze niet wisten wat er van mij ging worden. Het is ook gericht aan zij die niet in mij geloofden toen ik het zwaar had. Nu willen ze wel meewerken.

9. Ben je bezig met een nieuw track / muzikale (of andere) projecten?
Zo ja, wanneer kunnen we deze verwachten?

– Ik kan jullie met trots zeggen dat er wel wat projecten klaar liggen. Er komen naar mijn mening grootse dingen aan. Binnenkort komt er ook een showtje aan waar ik als artiest aan zal deelnemen. Momenteel kan ik er nog niet teveel over kwijt. Zij die interesse hebben kunnen natuurlijk de Instagram “Official.jorgan” eens bekijken, hier komen regelmatig wat updates en upcoming music op tevoorschijn.

10. Wat zijn jouw doelen? Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

– Dat vind ik een lastige vraag. Ik heb voor mezelf wel wat to do’s lijst opgemaakt. Ik zou eens heel graag spelen op een groot event en zou ik graag eens willen samenwerken met andere artiesten. Over 5 jaar hoop ik te zeggen dat ik gelukkig ben en dat het financieel goed meezit. Maar voornamelijk dat alles mooi op zijn pootjes terecht is gekomen.

Bron : Jorgan

Bron : Jorgan

Jorgan – Bandz (Produced by Fifteen Kid)

Volg Jorgan’s social media voor zijn toekomstige projecten :

Instagram.com / Spotify.com / Youtube.com

Publicatiedatum: 9/04/2024