NETFLIX KOOPT KANYE WEST DOCUMENTAIRE VOOR 30 MILJOEN DOLLAR

Billboard meldt dat streamingdienst Netflix de rechten van een documentaire over rapper Kanye West heeft gekocht voor zo’n $30 miljoen. Het is niet zomaar een documentaire, maar een reeks over het hele leven van West. Je zal kunnen genieten van nooit eerder vertoonde beelden, want de docu is al 21 jaar in de maak.

De makers achter de documentaire zijn geen onbekenden van West en de hiphopindustrie. De twee zijn gekend voor de opnames van de muziekvideo’s ‘Jesus Walks’ en ‘Through the Wire’. De filmmakers volgen hem al sinds de jaren negentig, toen de rapper nog vers in het spel was.De documentaire zal dieper ingaan op zijn rapcarrière, zijn nietje in de mode en zijn fameuze run om president te worden.West heeft zijn zegen voor de documentaire alvast gegeven door zichzelf al die jaren te laten filmen door het duo. Ze zal zich dan ook vooral focussen op de band die de twee hebben met het rapicoon.

Het is voor de twee ook niet de eerste documentaire die ze maakten. Ze regisseerden de film ‘Benji’ voor ESPN, wat het verhaal vertelt van de beloftevolle basketballer Ben Wilson uit Chicago wiens leven werd genomen voor hij zijn lot kon vervullen. Een andere film van het duo is ‘A Kid From Coney Island’, wat dan weer het verhaal vertelt van basketballer Stephon Marburry vol met valkuilen en pieken in zijn carrière. We kunnen dus alvast iets bijzonders verwachten van de reeks. Het project heeft nog geen officiële naam gekregen, maar zou later dit jaar op Netflix verschijnen.

Volgens Billboard wordt er ook nog een andere Kanye documentaire gepitcht. Die zou gemaakt worden door de ex-bodyguard van West.

Hieronder kan je genieten van de videoclips die de twee geregisseerd hebben.