Na hevige protesten om “Monkey sweater” sluit H&M alle filialen in Zuid-Afrika

Mensen zijn het beu en dat laten zij duidelijk merken in Zuid-Afrika.

Politicoloog

De meisjes van Late Night show “Sex & Jamz” hier op Radiostad hebben het er vorige week nog over gehad met politicoloog Cedric Saidou en ontwerpster Jekaterina van Ocean Couture over de mogelijke gevolgen van de ad. Er zijn bepaalde stappen die gevolgd moeten worden alvorens men kan spreken van discriminatie en in dit geval heeft H&M er zich schuldig aan gemaakt. Ontwerpster van badmode Ocean Couture zei dat het volgens haar onmogelijk was dat zo’n international het niet door heeft dat zij een fout aan het maken zijn tijdens de productie.

Hoewel H&M excuses heeft aangeboden, de advertentie verwijderd heeft én de moeder van het jongetje in kwestie beweerd er helemaal geen probleem mee heeft, toch is de verontwaardiging van het publiek veel dieper. Mensen zijn het duidelijk beu dat grote corporations er met een flauwe “sorry” er van af willen komen.

Naar aanleiding van protesteerders in een aantal winkels van H&M in Zuid-Afrika heeft de International besloten om alle 17 filialen tijdelijk te sluiten.

“Hoewel H&M excuses heeft aangeboden, de advertentie verwijderd heeft én de moeder van het jongetje in kwestie beweerd er helemaal geen probleem mee heeft, toch is de verontwaardiging van het publiek veel dieper.“