MYA SIMA

ARTIEST VAN HET WEEKEND (week 1)

Mya Sima

1. Hoe zou je jezelf omschrijven als artiest?

Een artiest die andere jonge artiesten wil inspireren om te gaan voor hun doelen.

2.  Waaruit / van wie haal jij je inspiratie?

Mijn cultuur is mijn inspiratie. Door beide culturen te combineren krijgen we de resultaat die wij nu hebben.

3. Wie is jouw voorbeeld in deze scene?

Mijn inspiratie zijn de vrouwelijke artiesten Tiwa Savage en Ayra Starr. Tiwa door haar respect als vrouw in de muziekwereld en Aayra omdat ze op een jonge leeftijd heeft kunnen realiseren wat ze wou realiseren door te gaan voor haar doelen.

4. Hoe is deze muzikale passie ontstaan?

Deze passie is ontstaan sinds ik 11 was. Ik zong in een kerkkoor en mocht nooit meezingen, maar ik ging wel altijd naar de repetities. Ik dacht dat er een probleem was met mijn stem, maar wou niet opgeven en bleef altijd gaan. Op een dag verloor de persoon die moest leiden haar stem en gaf ze haar microfoon aan mij om over te nemen. Ik trilde van de stress, maar had het overgenomen en mocht sinds die dag wel het koor leiden. Ik zong het liedje: “Jesus, Lover of my soul”

5. Hoe heeft jouw omgeving bijgedragen tot jouw succes? En hoe heb jij jezelf succesvol gemaakt?

I always say, if you want to go fast you go alone, if you want to go far you go together. Door goed te doen voor mensen krijg je altijd goed terug. De mensen die mij steunen zijn vooral mijn manager en mijn familie. Ik heb ze wel moeten overtuigen om in mij te geloven.

Mya Sima – Sika mp3 dede

6. Heb je een muzikale opleiding gevolgd? Zo ja welke? Zo nee, welke andere opleiding heb je gevolgd + hoe heb jij je verdiept in de muziekwereld?

Ik zat in een muziekschool, maar had enkel notenleer gedaan. De bedoeling was om achteraf piano te leren, maar dat is er niet van gekomen.

7. Welke muzikale projecten heb je al gelanceerd?

Voorlopig hebben we in 1 jaar 4 singles uitgebracht. Daartussen hebben wij ook een aantal covers uitgebracht. De covers helpen ons om awareness te krijgen en de singles die we uitbrengen is een representatie van wie we zijn.

Mya Sima

8. Ben je bezig met een nieuwe track / muzikale (of andere) projecten? Zo ja, wanneer kunnen we deze verwachten?

Op Valentijn zullen we een nieuw liedje uitbrengen. Wij noemen dit “the baby making song”. Als er meer schorpioenen zullen zijn door dit nummer… I’m not taking the responsibility.

9. Wat zijn jouw doelen? Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

Voorlopig wil ik me focussen op enkel muziek. Helaas ben ik met verschillende dingen bezig tegelijkertijd.
Ik zit namelijk in de politiek bij de partij: “Vooruit”. Ik werk in finance en wil luxe haar verkopen.

Binnen 5 jaar hoop ik dat ik via de politiek jongere meisjes kan motiveren om voor hun doelen te gaan. Via muziek hoop ik dat ik een netwerk heb kunnen opbouwen om weer jongeren te overtuigen dat je professioneel en creatief kunt zijn op hetzelfde moment en dat ze gewoon moeten gaan voor hun droom. Hopelijk kan ik mij over 5 jaar een real estate broker noemen en in verschillende landen vastgoed verkopen.

10. Welke tips & tricks wil jij meedelen aan beginnende artiesten?

Niet wachten, maar doen. Er is nooit een juiste moment. Omring u rondom mensen die dezelfde doelen hebben als u en onthoud dat je verder geraakt door samen te werken. Je moet heel vaak uw trots aan de kant zetten om te bereiken wat je wilt bereiken.

Mya Sima – Sika mp3 dede (cover)

Wie graag op de hoogte wil blijven, kan de artiest
op Instagram / Spotify / Youtube volgen.

Publicatiedatum : Maandag 9 Januari 2023