MIKLO “OVERLEVEN” – HOTTEST TRACK OF THE WEEK

De Hottest Track Of The Week ging deze week tussen “Overleven” van Miklo en “Doe Wat” van Kroko. De comments waren nogal opvallend. De bromance tussen de 2 artiesten kwam zodanig omhoog dat wij niets anders konden doen dan beide tracks “Hottest Track Of The Week” te maken. In dit artikel kun je het interview met Miklo (23) terugvinden. Miklo releasede “Overleven” op 27/01/2022 en momenteel tikt hij op YouTube bijna 3k views. 

Waar gaat deze track over?

Zoals jezelf  kan zien aan de titel en horen aan de track, het spreekt voor zich… ‘Overleven’.

Welke betekenis heeft deze track voor jou?

Het brengt me terug naar mijn verleden. Ik ben iemand die serieus wat is tegengekomen op zijn pad. Veel tegenslagen gehad & shit meegemaakt, waardoor ik eigenlijk op jonge leeftijd al voor mezelf moest zorgen. Daarom is de titel ook ‘Overleven’. Als je op jonge leeftijd alleen op je benen moet staan en voor jezelf moet zorgen, loopt het vaak uit de hand. Dat zie je ook terug in de videoclip. De track is gebaseerd op een deel van mijn verleden.

Ik heb het gevoel dat ik toch iets kan bijbrengen bij sommige personen.

Is er een bepaalde boodschap/statement die je hiermee naar buiten wil brengen? Welke?

Eerder een boodschap. In het kort gezegd: ik wil mijn verhaal kwijt met mijn muziek. En ik heb het gevoel dat ik toch iets kan bijbrengen bij sommige personen.

Welk publiek wilde je bereiken met deze track?

Zoveel mogelijk mensen. Gewoon het liefst wil ik dat ze mijn muziek aanvoelen en begrijpen.  :)

Wie/wat heeft je geïnspireerd bij het maken van deze track?

Niemand. Het is niet dat ik opkijk naar iemand of iemand me echt inspireert. Vroeger luisterde ik wel 2pac, Eminem enz… maar ben begonnen met het maken en schrijven van muziek op 16/17 jarige leeftijd. En dat door mezelf. Ik begon gewoon te schrijven wat ik zag en meemaakte in mijn leven. Ik zag wel dat het wat kon worden. Ik begon men eigen studio en zo is alles begonnen. Laten we zeggen dat mijn verleden zeg maar een reden is waardoor ik nu muziek maak en uitbreng.

Met wie heb je samengewerkt bij deze track?

Bron: Miklo

Bron: @miklo_2060

Bron: @miklo_2060

De track is volledig solo door mezelf gemaakt. Producer/Mix & master Miklo (ikzelf). Lyrics/Vocals: Miklo (ikzelf). Beatmaker: wildmt.prod.

Waarin verschilt deze track van je andere tracks?

Eigenlijk heeft elke track van mij een andere sound. maar je zal altijd wel die “storylines” terugvinden in mijn tracks. Ik ben niet voor niets een storyteller.

Laten we zeggen dat mijn verleden zeg maar een reden is waardoor ik nu muziek maak en uitbreng.

Had je zelf verwacht dat deze track het zo goed ging doen? Waarom wel/niet?

Het is altijd een vraagteken dat wat je dropt hard zal gaan of aanslagen, maar sowieso had ik wel een goed gevoel bij deze track. Zeker omdat ik er een bijpassende clip heb bij geschoten. Dat zal volgen op mijn aankomende project dat binnenkort online komt.

Hoe heb je in je videoclip de tekst vertaald in beeld?

Daarvoor moet je kijken op YouTube, daar staat de volledige videoclip, genaamd “MIKLO – OVERLEVEN”. Ik zou zeker een kijkje gaan nemen. ;)

Ben je al bezig aan een nieuwe track / nieuwe muzikale projecten? Zo ja, wanneer kunnen we deze verwachten?

Zeker en vast. In maart komt mijn volgende project uit, genaamd feiten. dat volgt op deze track. Verder ga ik nog niet veel verklappen. Ook ben ik bezig aan een EP, dat er snel zal aankomen. Voor meer… volg me op sociale media. Links kan je hieronder vinden ;)

Bron: Miklo

Interview by Romy Gielen

Publicatiedatum: 20/02/2022