MELEKANCE

Artiest van het Weekend (week 46)

MELEKANCE (@lamelekance ) is sinds jong af opgegroeid in een muzikale omgeving, waarbij zijn talent ontdekt werd met zang. Als soloartiest neemt hij ons terug naar oldskool liefde met een mix van R&B en Afrobeat. Voornamelijk zingt MELEKANCE over “liefde” in een vorm van mysterie en verleiding. Waar tegenwoordig liefde in een tweestrijd is, verleidelijk en gebroken kan aanvoelen, navigeert Melekance deze emoties uit in zijn muziek. Niet alleen charmeert hij zijn fans in het binnenland, maar wenst zijn fanbase uit te breiden naar internationaal.

We zullen de komende tijd meer horen en zien van deze artiest.

Melekance – Tenté

1. Hoe zou je jezelf omschrijven als artiest?

Ik omschrijf mezelf als een veelzijdige, muzikale en veeleisende artiest.

2.  Waaruit / van wie haal jij je inspiratie?

Inspiratie haal ik uit aan mijn omgeving, voorgaande liefdesrelaties, verlangens en hinderpalen.
Zelfs in de kleine dingen zoals films/series worden mijn creativiteit opgewekt.

3. Wie is jouw voorbeeld in deze scene?

Hamza : omdat hij zichzelf niet beperkt met rap maar zijn talenten laat zien door een beatmaker en zanger te zijn.
Stromea : vanwege zijn openhartigheid en z’n unieke sound die een combi is van hip-hop en elektrische muziek.

4. Hoe is deze muzikale passie ontstaan?

Het is bijna een aangeboren kenmerk durf ik te zeggen. Sinds jong ben ik in een muzikale omgeving opgegroeid, waarbij familieleden zangers of instrumenten bespeelden.

5. Hoe heeft jouw omgeving bijgedragen tot jouw succes? En hoe heb jij jezelf succesvol gemaakt?

Mijn vrienden motiveerde me altijd om muziek te maken omdat zij de talent in me herkende. Ik werk tevens nog
hard aan mijn succes , omdat ik  bepaalde doelen niet bereikt heb. In dat proces/groei leer ik : om niet bang te zijn,
te falen, risico’s te nemen, werken aan persoonlijke ontwikkeling, leven in balans te brengen en doelen te stellen.

Melekance

6. Heb je een muzikale opleiding gevolgd? Zo ja welke? Zo nee, welke andere opleiding heb je gevolgd + hoe heb jij je verdiept in de muziekwereld?

Ik heb geen muzikale opleiding gevolgd. Op school heb ik de opleiding Toerisme & Recreatie gevolgd. In mijn tienerjaren bespeelde ik piano en basgitaar. Deze instrumenten heb ik leren bespelen door een broeder van de kerk en van daaruit kreeg ik ook meer liefde voor muziek.

7. Welke muzikale projecten heb je al gelanceerd?

Ik heb singles uitgebracht die  te vinden zijn op Spotify. De titels hiervan zijn : Pensée Sombre, Tout la nuit en Tombé Love.

8. Ben je bezig met een nieuwe track / muzikale (of andere) projecten? Zo ja, wanneer kunnen we deze verwachten?

Mijn meest recente single is Tenté. Er zijn live performances, clips en andere singles die in voorbereiding zijn. Waarvan de datums snel bekendgemaakt zullen worden.

9. Wat zijn jouw doelen? Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

Mijn doel is om een vaste waarde te worden in Belgische/Nederlandse muziekscene.

10. Welke tips & tricks wil jij meedelen aan beginnende artiesten?

De beste tip die ik kan geven is, neem de tijd om een plan uit te stippelen, jouw eigen sound te vinden, het helemaal onder de knie te krijgen en trust the process. De muziekindustrie is geen makkelijke industrie maar hard werk en volhardendheid wordt beloond.

Wie graag op de hoogte wil blijven kan best de artiest op instagram / spotify / youtube volgen, daarop geeft hij zijn fans vaak een voorproefje.