LYNA – ‘Princess Area’

HOTTEST TRACK OF THE WEEK
(week 48)

Hottest Track of The Week (week 48) komt van artiest Lyna met het nummer Princess Area, één van de 11 nummers van haar album Muted Chaos.

De Belgisch-Marokkaanse 25-jarige Lyna werd na het ontdekken van Brandy verliefd op muziek, die grotendeels Lyna’s eigen persoonlijk stijl gaf.
Het is vooral  de contemporary RnB-vibes die haar inspireerden en die haar zoveel vreugde alsook opwinding dat langzamerhand Lyna transformeerde in een volwaardig muziekartiest die RnB, Pop en Soul weet te combineren.

Het streven om haar enthousiasme met het grote publiek te delen en haar stem te laten horen, nam Lyna deel aan verschillende programma. Op deze wijze kon ze groeien door haar ervaring, haar netwerk uitbreiden en haar stem aan te scherpen. Dit leidde haar om voldoende vertrouwen te winnen om zo actief te reiken naar diverse opnamestudie waar ze zich als artiest verder kon ontwikkelen met een toegewijd en gepassioneerd  team.

Lyna – Way Too Nice (2022) Cover

Op 30 maart 2018 bracht Lyna haar debuutsingle ‘Smoke’ uit die snel werd gevolgd door een paar andere singles in 2019 genaamd ‘GEMINI’ en ‘LEMON HAZE’.

Haar werk uit 2021, ‘Shine like me’ en ‘More’ zijn zeer geliefd bij het publiek. Deze hebben de toon gezegd voor de toekomst waar Lyna haar eigen weg ondernam als onafhankelijke artieste. In maart 2022 dropte ze haar eerste album ‘Way too Nice’ dat een enorm success en geliefd bij het publiek. Gevolgd door haar nieuwe single ‘I Cannot Lie’ die in september 2022 uitkwam. Dit was de eerste single na haar debuutalbum.

Eén en half jaar, in oktober 2023 dropte ze haar tweede album genaamd ‘Muted Chaos’. Maar zoals je weet is Lyna consistent, dus wees klaar voor nieuwe muziek.

1. Waar gaat deze track over?

– Deze gaat over in mijn ‘princess area’ zin. Ik voel me graag een prinses en zoals elke vrouw word ik graag ook zo behandeld. Ik ben ook graag in een ruimte waar ik me dan ook zo voel. Dit is een pure feel good song to make people teel confident!

2. Welke betekenis heeft deze track voor jou?

– Dit gaat meer over zelfvertrouwen en mensen ook meer zelfvertrouwen geven! I hoor vaak dat mensen wit min muziek er meer confidence it halen dus dit voelt al>id goed om te horen! Ik voel me ook al>id meteen in een goede vibe wanneer ik deze track live moet zingen of er gewoon naar luister!

3. Is er een bepaalde boodschap/statement die je hiermee naar buiten wil brengen? Welke?

– Dat we allemaal meer zelfvertrouwen moeten kweken want het voelt echt goed!

4. Welk publiek wilde je bereiken met deze track?

– Publiek die houdt van de 90’s vibe mixed met newschool R&B, die houden van een goede vibe!

Lyna – Check Myself (Official Music Video)

5. Wie/wat heeft je geïnspireerd bij het maken van deze track?

– Mijn eigen situatïe van op dat moment.

6. Met wie heb je samengewerkt bij deze track?

– Ik heb samengewerkt met Ekany, één van mijn favorite beat makers die op meer dan de helft van mijn album staat! De lyrics heb ik zoals altijd zelf geschreven.

7. Waarin verschilt deze track van je andere tracks?

– Ik denk dat het hier dan eerder gaat om beter kwaliteit in sound. Dit is een puur voorbeeld van 90’s old school R&B gemixt met new school R&B!

8. Had je zelf verwacht dat deze track het zo goed ging doen? Waarom wel/niet?

– Ik vond van het begin dat deze track een BOP was maar je weet nooit hoe mensen gaan reageren! Het voelt sowieso goed om te zien dat deze track het goed doet en mensen er echt op viben!

Lyna – I Cannot Lie (Official Music Video)

9. Indien er al een videoclip bestaat / of deze komt er nog aan, hoe heb je de tekst vertaald in beeld?

– Er bestaan korte visuals op YouTube shorts en mijn instagram! Het is pure good vibes die echt ‘princess’ aanvoelen.

10. Ben je al bezig met een nieuwe track / nieuwe muzikale projecten?
Zo ja, wanneer kunnen deze verwachten?

– Mijn album is in oktober gedropt dus wij zijn dit nu aan het promoten. Als je mij als artieste kent dan weet je dat ik heel consistent ben en dat ik nooit te lang op nieuwe muziek laat wachten!

Bron: Lyna

Bron: Lyna

Bron: Lyna

Lyna – Muted Chaos (2023) Cover

Volg Lyna op de volgende platforms
instagram.com / Tiktok.com / youtube.com / spotify.com

Publicatiedatum: 1/12/2023